Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

4 Μαΐου 201007:38

komothnh_mpitsaxhs_2Την Κυριακή 2 Μαΐου επισκέφθηκε την Κομοτηνή ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής

ο οποίος αρχικά συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα και στη συνέχεια προήδρευσε σε δυο διευρυμένες συσκέψεις με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και του Αθλητισμού από το Νομό Ροδόπης.

Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Βουλευτή Ροδόπης κ. Γ. Πεταλωτή, ο Βουλευτής Ροδόπης                   κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Ν.Α. Ροδόπης – Έβρου, ο Νομάρχης Ροδόπης, οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Νομού, ενώ στη δεύτερη συμμετείχαν οι Ενώσεις Αθλητικών Σωματείων και οι Αθλητικοί Σύλλογοι.

Ο κ. Μπιτσαξής μιλώντας στους δημοσιογράφους έδωσε έμφαση στη συνετή οικονομική διαχείριση, λέγοντας χαρακτηριστικά «να σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ που δαπανά ο Έλληνας φορολογούμενος» και δεσμεύτηκε ότι θα περάσουμε «από τις δομές του πελατειακού κράτους που λειτουργούσε διαχρονικά στον ελληνικό αθλητισμό στον συντεταγμένο εθνικό αθλητικό σχεδιασμό».

Σε ερώτηση σχετική με το παράνομο στοίχημα και τα ύποπτα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα, ο κ. Μπιτσαξής σημείωσε ότι έχουν διαβιβαστεί οι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ στη δικαιοσύνη και ζητήθηκε η διερεύνησή τους. «Δεν διστάσαμε να πούμε ότι αυτοί οι φάκελοι περιέχουν απλές ενδείξεις, αποφύγαμε τα λαϊκά δικαστήρια και επιμένουμε ότι αυτοί οι φάκελοι πρέπει ν’ αποτελέσουν αντικείμενο λεπτομερούς δικαστικής διερεύνησης».

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Κόκλα χαρακτήρισε δημιουργική τη συνεργασία με τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή και εξέφρασε την  ικανοποίησή της για την παρουσία του  στην Κομοτηνή και τις επαφές του με τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Υπό το πρίσμα της πολιτικής επικαιρότητας και της ανακοίνωσης των  νέων οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά:  «Το κράτος συνεχίζει να εργάζεται παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων, στο πλαίσιο των περιορισμένων χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Σε ερώτηση σχετική με τα αθλητικά έργα που σχεδιάζονται, η κ Κόκλα εξήγησε ότι στην παρούσα φάση γίνεται η διαπίστωση των αναγκών και αμέσως μετά θα γίνει ο προγραμματισμός των έργων, με στόχο τα έργα που θα επιλεγούν να παράγουν  αποτελέσματα πολλαπλάσια σε σχέση με τα ποσά που θα δαπανηθούν.

komothnh_mpitsaxhs

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr