stylianidis20dimarxos201

Μήνυμα Μ. Στυλιανίδη για την Πρωτομαγιά.

1 Μαΐου 201017:23

stylianidis20dimarxos201Μήνυμα για την Πρωτομαγιά εξέδωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης που επισημαίνει την κρίσιμη φετινή συγκυρία του εορτασμού.

“Η Πρωτομαγιά του 2010 βρίσκει την χώρα μας στην δίνη ενός οικονομικού πολέμου όπου τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, βάλλονται και ισοπεδώνονται.

Τα μέτρα που λαμβάνονται για την διάσωση της χώρας οδηγούν τους εργαζομένους αλλά και το σύνολο της κοινωνίας στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η προσφυγή στο μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε έρχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τους δείκτες της ανεργίας και την ποιότητα ζωής μας ενώ και καλλιεργεί το αίσθημα της ανασφάλειας και φόβου ακόμη περισσότερο.

Με σεβασμό μπροστά στο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Δήμος της Ξάνθης στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα οράματα ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει την διαχρονική προσφορά τους στον τόπο και τις θυσίες τους, που για ακόμη μια φορά καλούνται να ¨βγάλουν το φίδι από την τρύπα¨ .

Η εποχή που βιώνουμε φέρνει μαζί της προκλήσεις, αλλά ίσως και νέες ευκαιρίες.

Χρέος όλων μας, είναι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις προκλήσεις χωρίς να παραβλέπουμε τον παράγοντα άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Καθημερινά δίνονται αγώνες από όλους μας, αγώνες ενάντια στην υποβάθμιση και την ανεργία.

Φίλες και φίλοι,

Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα συναδέλφωσης, ομοψυχίας και αλληλεγγύης.

Στην παρούσα αρνητική συγκυρία θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για την διάσωση του βιοτικού μας επιπέδου αλλά συγχρόνως και να σκεφτόμαστε την διάσωση της χώρας μας, ασχέτως αν το μερίδιο ευθύνης, ποσοστιαία, των απλών πολιτών είναι μηδαμινό.

Οι αγώνες αυτοί πρέπει να συνεχιστούν και να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας έτσι ώστε να ξεπεράσουμε και αυτό το σκόπελο.” καταλήγει.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr