pavlidis20nomarxis

Μήνυμα Νομάρχη Ξάνθης για την Πρωτομαγιά

1 Μαΐου 201008:25

pavlidis20nomarxisΜήνυμα Νομάρχη Ξάνθης για την Πρωτομαγιά του 2010 το οποίο αναφέρει

«Ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με το πιο σκληρό χρόνο αντιμετώπισης θεμελιωδών εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τις τελευταίες δεκαετίες. Συμπίπτει με βαθιά δημοσιονομική και οικονομική κρίση, που συνοδεύεται με συμπτωματολογία κοινωνικής κρίσης. Ο κάθε άνεργος, ο κάθε εργαζόμενος που αμείβεται με χαμηλά επίπεδα και σε επίπεδα φτώχειας, πρέπει να τύχει της ιδιαίτερης προσοχής της πολιτείας αλλά και μιας κοινωνίας αλληλεγγύης.

Η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση με μέτρα δίκαια, με μέτρα αναδιανομής του πλούτου που να σέβονται την ανάπτυξη, με μέτρα υγιή, που να μην δημιουργούν καταστάσεις φτώχειας και ανέχειας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη του Έλληνα εργαζόμενου, του δικαιώματος για εργασία με ικανοποιητική αμοιβή, στην υποστήριξη όλων των ανέργων και την αντιμετώπιση οποιουδήποτε φαινόμενου φτώχειας παρουσιαστεί στην περιοχή μας. Θα βρεθεί δίπλα στους δικούς της εργαζομένους, για να μην θιγούν δικαιώματά τους από τον “Καλλικράτη” και για την εργασιακή εξίσωση.

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς, για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr