sugar_teytla

Προσπάθεια για αύξηση τευτλοκαλλιέργειας στον Έβρο

27 Απριλίου 201004:23

sugar_teytlaΝα πειστούν, έστω και την τελευταία στιγμή, αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Έβρου να καλλιεργήσουν ζαχαρότευτλα

ώστε να υποστηριχτεί η λειτουργία του ζαχαρουργείου της Νέας Ορεστιάδας, ήταν το αντικείμενο της διευρυμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), εκπρόσωποι της Νομαρχίας, αγροτικών φορέων και συνεταιρισμών.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις πλημμύρες, που έπληξαν τον Έβρο, αλλά και τις συνεχείς βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν, είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς μέχρι τώρα παρότι η ΕΒΖ έχει υπογράψει συμβόλαια με παραγωγούς για την καλλιέργεια 50.000 στρεμμάτων, μόνο 14.000 στρέμματα σπάρθηκαν έως τώρα, καθώς τα υπόλοιπα είτε παραμένουν πλημμυρισμένα, είτε είναι αδύνατη η καλλιέργειά τους εξαιτίας της λάσπης.

Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε από τους παράγοντες της βιομηχανίας πως, εφόσον υπάρξει απώλεια εισοδήματος, λόγω της καθυστερημένης σποράς, τότε αυτή θα καλυφθεί από τον ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες, ζήτησαν εγγυήσεις από την ΕΒΖ για το εισόδημα από την τευτλοκαλλιέργεια, τονίζοντας πως οι ίδιοι δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ επέρριψαν ευθύνες για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο να κλείσουν τα αναχώματα, με αποτέλεσμα να παραμένουν πλημμυρισμένες μεγάλες εκτάσεις.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr