papadimitriou_antio

Το αντίο του αρχηγού, σε φορτισμένο κλίμα

26 Απριλίου 201017:22

papadimitriou_antioΤο οριστικό αντίο του Γιάννη Παπαδημητρίου επισημοποιήθηκε με τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της ομάδας το απόγευμα της Δευτέρας, ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, μετά από 15 χρόνια στην ομάδα και έχοντας ζήσει τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της: «Ήθελα να αποχωρήσω όσο ακόμα θα είμαι ψηλά και θα είμαι αυτός που πρέπει στο γήπεδο. Στη Ξάνθη πέρασα 15 υπέροχα χρόνια, δέθηκα με την ομάδα, ταυτίστηκα μαζί της και πλέον αποτελεί μέρος της οικογένειάς μου.»

Με όλα τα παιδιά που συνεργάστηκα, ζήσαμε πολύ έντονες στιγμές και μπορώ να πω πως η φετινή χρονιά ήταν η πιο δύσκολη και η πιο ιδιαίτερη από όλες. Μπορεί να ήταν η χειρότερή μου στη Ξάνθη, ήταν όμως και η πιο έντονη», δήλωσε ο 34χρονος αμυντικός και πρόσθεσε: « Έχω θυσιάσει πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο. Είναι μια δύσκολη μέρα για μέρα παρόλο που δεν σταματάω από το χώρο του ποδοσφαίρου και θα συνεχίσω να προσφέρω στην ομάδα από άλλο πόστο.» είπε ο Γιάννης Παπαδημητρίου εμφανώς συγκινημένος.

Έκανε ένα πρόχειρο απολογισμό της καριέρας στην Ξάνθη, σημειώνοντας ότι είναι η μοναδική φανέλα ομάδας της μεγάλης κατηγορίας, προσθέτοντας ότι αγωνίστηκε πάντα με πάθος γιατί δέθηκε τόσο έντονα με την ομάδα, την πόλη και τον κόσμο που αποτελεί μέρος της. «Αυτό που δεν αλλάζω με τίποτα, σημείωσε, είναι ο σεβασμός που έχω κερδίσει και μου δείχνει καθημερινά ο κόσμος της Ξάνθης»

Τον  Οκτώβριο πρόκειται να γίνει φιλικός αγώνας προς τιμήν του στο Skoda Arena, στην οποία θα έχει την ευκαιρία να ευχαριστήσει και να χαιρετήσει τον κόσμο της πόλης, όπως σημείωσε ότι θα ήθελε να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο τελευταίος τραυματισμός του Γιάννη Παπαδημητρίου του στέρησε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ συμμετοχών του τεχνικού της ομάδας Νίκου Κεχαγιά που έχει 327 έναντι 325 που συμπλήρωσε ο χαλκιδαίος άσσος της ομάδας στο τελευταίο ματς της καριέρας του στη Λειβαδιά.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστη και η σύζυγός του Πετρίνα ενώ οι XanthiFans σε μια έκπληξη από αυτές που συνηθίζουν δώρισαν στον «αρχηγό» μια μεγάλη σημαία με τη μορφή του Γιάννη Παπαδημητρίου και τη φράση “Since 1995, captain 5” υπονοώντας οτι δωρίζουν μια σημαία στη ¨σημαία” της ομάδας. Παρών στη Συνέντευξη και ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων Χριστόφορος Διαμαντής, ο οποίος ουσιαστικά υποδέχθηκε τον 34χρονο αμυντικό στις τάξεις των βετεράνων της ομάδας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ που εξεδόθη αμέσως μετά τη Συνέντευξη ανέφερε:”Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ προσλαμβάνει τον κο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ στην θέση του Τεχνικού Διευθυντή.  Ως εκ τούτου, ο κος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την λειτουργία, την οργάνωση και τον σχεδιασμό της επαγγελματικής ομάδας, όπως και όλων των εργαζομένων στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μηδενός εξαιρουμένου.  Τις ίδιες αρμοδιότητες και ευθύνες θα έχει για όλες τιςομάδες υποδομής, όπως και για το προσωπικό αυτών”.

papadimitriou_simaia

papadimitriou_diamantis

papadimitriou_petrina

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr