an_dimitriou_2

Ξεκίνησαν τα έργα στην Αν. Δημητρίου. Αναλυτικό ρεπορτάζ (ανανέωση)

23 Απριλίου 201017:32

an_dimitriou_2 Ξεκίνησαν εδώ και λίγες μέρες τα έργα ανάπλασης της οδού Ανδρέου Δημητρίου στην Ξάνθη, ο οποίος αν και από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης παρέμενε μέχρι σήμερα χωρίς καμία παρέμβαση.

Τα έργα, που θα γίνουν σε όλο το μήκος της οδού από τη 40 Εκκλησιών μέχρι και την έξοδο της πόλης,προβλέπουν την ανάπλαση των πεζοδρομίων και βελτίωση των υποδομών.  Όλα τα παλιά πεζοδρόμια θα ξηλωθούν και θα τοποθετηθούν νέα, αφού πρώτα ισομοιραστούν στις δύο πλευρές του δρόμου, . Το πλάτος του οδοστρώματος δεν θα μειωθεί αισθητά, όμως σε αρκετές περιπτώσεις – ιδιαίτερα στα δεξιά του δρόμου- όπου δεν υπήρχε χώρος για πεζούς μέχρι σήμερα, θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια και αντίστοιχα θα μειωθούν αυτά που βρίσκονται απέναντι, ώστε να υπάρχει ισορροπία. Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο σημεία που υπάρχουν δέντρα, όπου δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το πλάτος των πεζοδρομίων.

Ταυτόχρονα με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων θα υπογειοποιηθούν τα δίκτυα  ΔΕΗ και ΟΤΕ σε συνεργασία με τις δύο ΔΕΚΟ, θα φύγουν οι κολώνες και θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά. Τα νέα πεζοδρόμια θα έχουν τη μορφή όλων των ανάλογων παρεμβάσεων  των τελευταίων ετών στην πόλη, ενώ στις διασταυρώσεις θα υπάρχουν οι γνωστές ράμπες και θα διαμορφώνονται οι θέσεις στάθμευσης σε εσοχή.  Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν θα μεταβληθούν μετά το τέλος των έργων ενώ το παρκάρισμα θα συνεχίσει να απαγορεύεται στη μια πλευρά του οδοστρώματος και άρα, προφανώς, όσοι επιλέγουν να  παρκάρουν εκεί, θα συνεχίσουν να παρανομούν.

Η εργολαβία που έχει ξεκινήσει, έχει συμβατική υποχρέωση παράδοσης από τον ανάδοχο την 17η Δεκεμβρίου αν και δεν αποκλείεται τα έργα να έχουν τελειώσει νωρίτερα, λόγω ίσως και των εκλογών. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η ταχύτητα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ στα αντίστοιχα έργα που θα πραγματοποιήσουν ταυτόχρονα με το Δήμο. Τα έργα ξεκίνησαν από το τελευταίο τμήμα του δρόμου, μετά την οδό Κανάρη και μέχρι την οδό Ζαλόγγου, όπου η διέλευση έχει απαγορευτεί πλήρως μέχρι τα φανάρια ενώ στο υπόλοιπο τμήμα της οδού δεν επιτρέπεται η κίνηση μεγάλων φορτηγών. Η κίνηση των μεγάλων οχημάτων διοχετεύεται στην οδό Πραξιτέλους ενώ για τα υπόλοιπα οχήματα που χρησιμοποιούν την Αν. Δημητρίου, πρέπει να στρίβουν στην άνοδο της Κανάρη.

an._dimitriou_1

an_dimitriou_3

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr