dimotiko_symvoulio

Νέα διαμάχη για την ΕΤΕΝΕΞ στο Δημ. Συμβούλιο Ξάνθης

22 Απριλίου 201008:29

dimotiko_symvoulioΤις απαντήσεις που είχε προαναγγείλει σε παλαιότερη ερώτηση του Χρήστου Πούλιου για την ΕΤΕΝΕΞ έδωσε προ ημερησίας διάταξης ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης στο Δήμο Ξάνθης όπου ελήφθη απόφαση και για το αντίτιμο αγοράς των οικοπέδων του βιοτεχνικού πάρκου στο Δέρας.

Απαντήσεις για την ΕΤΕΝΕΞ

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης απαντώντας στα ερωτήματα που είχαν τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Μαρτίου, έδωσε στοιχεία για τους ισολογισμούς των τριών τελευταίων ετών που παρουσιάζουν οριακή ζημία ή κέρδη , ανέφερε ότι το Δ.Σ. της εταιρίας τα τελευταία τρία χρόνια συνήλθε έξι φορές και όχι 2 – όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση- και ότι οι ισολογισμοί έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων. Παράλληλα γνωστοποίησε στο σώμα ότι μέχρι τις 20 Μαΐου που ορίστηκε ως ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης όλα τα μέλη του Δ.Σ. τελούν υπό παραίτηση, όπως πρότεινε ο ίδιος στο Δ.Σ. της Δευτέρας.

Ανέφερε ότι ο  Γιώργος Παπασταματίου παραιτήθηκε και από τη θέση του Προέδρου της ΕΑΠΑΞ  ενώ ορίστηκε στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ο Αλέκος  Κυριακίδης. «Όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει και είναι καθόλα νόμιμες θα εγκριθούν στην πρώτη Γ.Σ. της ΕΑΠΑΞ  που τοποθετείται στο τέλος Μαΐου θα όταν θα γίνουν και εκλογές. Νομικός Σύμβουλος στην ΕΑΠΑΞ δεν υπήρχε ποτέ και όποτε χρειάστηκε εκπροσωπήθηκε χωρίς αμοιβή από τον Θ. Καλαϊτζή.» σημείωσε ο Δήμαρχος ο οποίος ανέφερε τα στοιχεία των τριών δανείων που έχει συνάψει μέχρι σήμερα η ΕΑΠΑΞ για την αγορά του ακινήτου του πρώην Επισκοπείου στην Παλιά Πόλη, καθώς και για κεφάλαιο κίνησης, που είναι μέχρι σήμερα ενήμερα.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι ο Δήμος είχε ήδη αναθέσει στην ΕΕΤΑΑ τη μελέτη για την πιθανότητα συγχώνευσης των δύο εταιριών και πρόσφατα σε έκθεσή της και ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης «κρίνεται σκόπιμο να μην προχωρήσει ο Δήμος σε συγχωνεύσεις πριν την ψήφιση του σχετικού νόμου» αφού ούτως ή άλλως με το σχέδιο καταργούνται όλα σχεδόν τα νομικά πρόσωπα των Δήμων.

Το θέμα πυροδότησε έντονη διαμάχη μεταξύ του Δημάρχου και της αντιπολίτευσης. Ο Χρήστος Πούλιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κυκλοφορούν εκθέσεις λογιστών που είναι πλαστογραφημένες. «Δεν μας έχετε δώσει επαρκή στοιχεία και το μόνο που κάνατε ήταν να ζητήσετε την παραίτηση του Δ.Σ. και να μας πείτε ότι καταργείτε η εταιρία καθώς και ότι πρέπει να ορίσουμε νέο εκπρόσωπο» σημείωσε.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επέμεινε ότι δεν καλύφθηκε από το Δήμαρχο και ζήτησε επίμονα περισσότερα στοιχεία για την ΕΤΕΝΕΞ. Στη διαμάχη που ακολούθησε προτάθηκε μεταξύ άλλων το θέμα να συζητηθεί ως κανονικό θέμα της ημερήσιας διάταξης –πρόταση του Θανάση Ξυνίδη που δεν πέρασε- και τελικά οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μετά από προτροπή και των κυρίων Μαλκότς και Ανταμπούφη, προανήγγειλαν ότι θα το θέσουν ως θέμα της ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση, παρά τις αντιρρήσεις του Δημάρχου για τη συζήτηση του θέματος, εν μέσω δικαστικής διερεύνησης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr