kehagias

Νίκος Κεχαγιάς: Ζήσαμε πολύ έντονες και δύσκολες στιγμές

21 Απριλίου 201008:48

kehagiasΣυνέντευξη στο www.wind.com έδωσε ο τεχνικός της Ξάνθης Νικός Κεχαγιάς, όπου αναφέρθηκε σε όσα διαδραματίστηκσαν τον τελευταίο καιρό.

«Ζήσαμε πολύ έντονες και δύσκολες στιγμές τις τελευταίες εβδομάδες όμως τελικά τα καταφέραμε και πιστεύω πως έχουμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα από αυτή τη διαδικασία. Ξέρουμε το τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε η Σκόντα Ξάνθη να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική και καλύτερη ομάδα και θα το κάνουμε. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην καλή ποιότητα ξένων παικτών που έρχονται στην Ελλάδα όπως και στην διατήρηση της ταυτότητας μιας ομάδας δίχως συνεχής και τόσες πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Δεν έμεινα ικανοποιημένος από τα όσα είδα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο όμως πιστεύω πως εάν οι ομάδες δούνε πιο ρεαλιστικά τα πράγματα και δώσουν έμφαση στους νέους παίκτες, θα έχουν άμεσα αποτελέσματα. Πιστεύω πως τη νέα σεζόν θα είμαστε πολύ καλύτεροι σε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα..»

Ο 40χρονος προπονητής της Σκόντα Ξάνθη μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr<http://www.wind.com.gr/> για το δραματικό φινάλε του φετινού πρωταθλήματος και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε η ομάδα της Θράκης προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία. Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια ως παίκτης στον ακριτικό σύλλογο αναφέρεται στα όσα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε στο μέλλον  Σκόντα Ξάνθη να γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο ποιοτική ομάδα με προοπτική μεγαλύτερων διακρίσεων. Θεωρεί πως τα όσα έγιναν υπό καθεστώς έντονης ψυχολογικής πίεσης στις τελευταίες αγωνιστικές μόνον θετικά πράγματα μπορούν να προσφέρουν στον ίδιο αλλά και τους υπεύθυνους της ομάδας της Ξάνθης. Υπήρξε μια πρωτοφανής συσπείρωση των φιλάθλων κι αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία.   Δεν είναι ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα του Ελληνικού πρωταθλήματος αλλά πιστεύει πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις, με τις κατάλληλες κινήσεις και την έμφαση στους νέους ποδοσφαιριστές οι ομάδες να προσφέρουν περισσότερο θέαμα.

** Νίκο, ποιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο που έχεις συγκρατήσει από την προσπάθεια της ομάδας σου να παραμείνει στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία;

« Υπήρξε πολύ άγχος όχι μόνον σε εμένα αλλά και σε όλους τους παίκτες της ομάδας. Ζήσαμε πολύ δύσκολες στιγμές, ψυχολογικά καθώς βρεθήκαμε σε έναν τελικό αυτόν με τον Ηρακλή όπου ξέραμε ότι παίζεται μια ολόκληρη σεζόν για όλους μας. Μείναμε όμως όλοι μας συγκεντρωμένοι στο μεγάλο στόχο που ήταν η νίκη και ευτυχώς στην κατάλληλη στιγμή κάναμε αυτό που έπρεπε και αυτό που μπορούσαμε ως ομάδα δίχως να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Ήμασταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα προσηλωμένοι στον στόχο μας και γι’ αυτό απομονωθήκαμε από το υπόλοιπο περιβάλλον για τρεις ημέρες. Όλη αυτή η διαδικασία πιστεύω όμως πως μόνον θετικά και ουσιαστικά πράγματα μπορεί να μας προσφέρει αρκεί να δούμε αυτά που κερδίσαμε στο φινάλε και να μην σταθούμε μόνον σε αυτά που χάσαμε σε όλη την προηγούμενη περίοδο. Μάθαμε πολλά και έτσι όπως τα καταφέραμε να μείνουμε στην Σούπερ Λίγκα εκτιμώ πως έχουμε πολλά οφέλη που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε..»

** Τι είναι αυτό που πρέπει να κρατήσει η ομάδα και να το χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον;

«Είμαι σίγουρος πως τα όσα συνέβησαν όλα αυτό το χρονικό διάστημα αλλά και ο τρόπος που τα αντιμετωπίσαμε όλοι μας μέσα και έξω από την ομάδα μόνο σε καλό μπορούν να μας βγουν. Το ότι στον τελευταίο αγώνα εντός έδρας με τον Ατρόμητο ο κ. Πανόπουλο παραδέχθηκε δημόσια ορισμένα προσωπικά του λάθη δείχνει πως είμαστε μια ακόμα πιο δεμένη οικογένεια και ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ο καθένας από την πλευρά μας για να παρουσιάσουμε μια πιο ανταγωνιστική και πιο ποιοτική ομάδα στο άμεσο μέλλον. Θα συζητήσουμε με τον κ. Πανόπουλο τα θέματα που υπάρχουν και στα οποία θα δουλέψουμε με στόχο το καλό της ομάδας. Επίσης για εμένα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν η συσπείρωση του κόσμου που είχαν να τη δούνε στην ομάδα της Ξάνθης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έπαιξε ρόλο η εν γένει συμπεριφορά του κ. Πανόπουλου αλλά και η αποφασιστικότητα που δείξαμε όλοι μας προκειμένου να μην υποβιβαστεί η ομάδα. Ο κόσμος έδειξε και πάλι να μας εμπιστεύεται και προπάντων επανέφερε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την ομάδα. Δεν νοείται η ομάδα δίχως τον κόσμο της στην Ξάνθη. Τον έχουν ανάγκη κυρίως οι παίκτες αλλά και όλοι εμείς που βρισκόμαστε δίπλα τους και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι αυτή η συσπείρωση να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά έτσι ώστε να μην ξαναβρεθεί η Σκόντα Ξάνθη σε και τόσο δύσκολη θέση..»

** Ποια πράγματα πρέπει να γίνουν στην ομάδα έτσι ώστε να αποφύγει τις δύσκολες στιγμές και κυρίως να παρουσιάσει μια πολύ βελτιωμένη εικόνα την επόμενη σεζόν;

«Λίγο πολύ έχω εκφράσει τις θέσεις μου στη διοίκηση και αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως υπάρχει μια ταύτιση απόψεων έτσι ώστε να κάνουμε αυτό που πρέπει για το καλό της ομάδας. Σας είπα πως σύντομα θα μιλήσω με τον κ. Πανόπουλο για να δούμε πως θα κινηθούμε αν και ορισμένα σημεία είναι γνωστά. Σε πρώτη φάση οφείλουμε να προσέξουμε τα νέα παιδιά στην ομάδα δίνοντας έμφαση στο Ελληνικό στοιχείο. Πίστευα και πιστεύω στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, εξάλλου. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να αλλάζουμε κάθε τόσο το ρόστερ της ομάδας. Να έρχονται και να φεύγουν 12 – 13 παίκτες σε κάθε μεταγραφική σεζόν και να γίνονται τόσες ανακατατάξεις στην ομάδα σχεδόν κάθε δύο μήνες. Είναι λογικό να λαμβάνουμε υπόψη την ποιότητα των ξένων που έρχονται στην Ξάνθη καθώς αυτοί πρέπει να κάνουν την αισθητή διαφορά για να έρχονται στην ομάδα μας. Βλέπουμε πως και η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί να βάλει ένα μέτρο στις μεταγραφές και κυρίως στην εντοπιότητα σε κάθε χώρα. Νομίζω πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συμβιβαστούμε με αυτά τα νέα δεδομένα. Είμαι αισιόδοξος για την δουλειά που θα κάνουμε κι ασφαλώς για το σχεδιασμό που θα γίνει έτσι ώστε σύντομα οι φίλαθλοι της Ξάνθης να είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους!»

** Πως είδες το φετινό πρωτάθλημα και τι περιμένεις για τη νέα σεζόν από τη συνολική του εικόνα;

«Κατ’ αρχήν θα επαναλάβω την άποψή μου για τα πλέϊ-οφ που ξεκινάνε σε λίγες μέρες. Προσωπικά εύχομαι να δούμε καλό θέαμα, όμως εγώ διαφωνώ με το θεσμό! Πιστεύω πως η προσπάθεια μιας ομάδας πρέπει να ανταμείβεται από την παρουσία της στις 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να μην κρίνεται από την παρουσία της σε αγώνες κατάταξης μέσα σε 2-3 εβδομάδες.

Από κει και πέρα δεν νομίζω πως είδαμε σπουδαία πράγματα από το φετινό πρωτάθλημα. Αυτή δεν είναι μόνον δικιά μου άποψη.. Κατά διαστήματα είδαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά έλλειψε η διάρκεια σχεδόν από όλες τις ομάδες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και μου άρεσε είναι πως ο ΠΑΟΚ έφτασε λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε να διεκδικεί το πρωτάθλημα κι αυτό ήταν ένα ξεχωριστό σημείο για μια υπόθεση που χρόνια τώρα αποτελεί προνόμιο μόνον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Οι ομάδες, όπως και η δικιά μας, οφείλουν να δείξουν προσοχή και στα τμήματα υποδομής καθώς εκεί υπάρχει το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Να γίνει επιτέλους ένα ξεκαθάρισμα και με τους

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr