Τρεις μοναδικές εκθέσεις φωτογραφίας στο ΊΘΤΠ

20 Απριλίου 201015:32

BANNER_23-04-2010Την Παρασκευή 23 Απριλίου στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

και υπό την αιγίδα της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, εγκαινιάζουν τις εκθέσεις φωτογραφίας

 

Άρις Γεωργίου

«Αυτεπαγγέλτως»

Ένα μοναδικό ταξίδι στην Θεσσαλονίκη που συγκεντρώνει υλικό από τις αρχές του ’70 και μέχρι πιο πρόσφατα, καταγράφοντας την ιστορική εξέλιξη της πόλης μέσα από πορτραίτα και φιγούρες των ανθρώπων της, καθώς και στιγμιότυπα από την καθημερινή αστική δράση.

 

Fred Boissonnas

«Οδοιπορικό στον Άθω, 1928-1930»

O Ελβετός Fred Boissonnas είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που περιηγήθηκε τόσο πολύ στον ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου τρεις δεκαετίες.

Οι φωτογραφίες  προέρχονται από δύο ταξίδια του Άγιο Όρος, το 1928 και το 1930. Αποτελούν μια μοναδική μαρτυρία της ζωής της αγιορειτικής κοινότητας στα χρόνια του μεσοπολέμου. Μέσα από τις εικόνες του αποκαλύπτεται η θρησκευτική ζωή, η αρχιτεκτονική των μονών και η πρωτοκαθεδρία των στοιχείων της φύσης στην ύπαιθρο.

 

Καμίλο Νόλλας – Παύλος Φυσάκης

«Χειμερινή Ραστώνη»

Οι δύο δημιουργοί φωτογραφίζουν με το δικό τους τρόπο τόσο το φυσικό περιβάλλον της Σκοπέλου, όπως εξωτερικούς χώρους, σύμβολα και τοπία, όσο και την ανθρώπινη παρουσία. Πορτρέτα μόνιμων κατοίκων, ο χώρος που αυτοί ζουν, καθώς και άλλες φυσικές τοποθεσίες, μας αποκαλύπτουν το νησί «εκ των έσω». Το χειμερινό τοπίο της Σκοπέλου προβάλλεται μέσα από τη «ραστώνη» που αποπνέει η ατμόσφαιρα των χώρων την εποχή του χειμώνα.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:

ταβέρνα «Παλιά Πόλη»,  «Οίνοι Σγουρίδη», κρεοπωλείο «Μπατζακίδη» και φωτογραφικά  «Λεοντιάδη».

 Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη, στα πλαίσια της «Thessaloniki Photobiennale-Synkyria 2010» και θα διαρκέσουν από τις 23 Απριλίου έως τις 2 Ιουνίου 2010.

Ημέρες και ώρες επισκέψεως, καθημερινά  από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:00-21:00 και το Σάββατο 10:00-14:00.

SkopelosNollas01

Fysakis02

Georgiou_Aris_1

Boissonnas2

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr