Αρωματικό κέικ σοκολάτας με πουρέ μήλου

23 Απριλίου 201022:00

keik_sokolata_me_mhloΑρωματικό κέικ σοκολάτας με πουρέ μήλου

Συστατικά

Για τον πουρέ μήλου:

  • 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ ή Calvados
  • 2 κ.σ. νερό

Για το κέικ:

  • 125 γρ. σκούρα σοκολάτα, 61% κακάο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα
  • 125 γρ. σπιτικό πουρέ μήλων
  • 1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. πολύ λεπτοτριμμένα φουντούκια
  • 80 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του (Γιώτης)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Σταγόνες κουβερτούρας

Οδηγίες

  1. Για τον πουρέ μήλου βράζουμε σε σιγανή φωτιά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να προκύψει ένας πηκτός πουρές. Aν έχουν μείνει κομματάκια, πολτοποιούμε με πιρούνι ή πρες πουρέ. Από αυτό το μίγμα ρίχνουμε στο κέικ 125 γρ, αν περισσέψει λίγο το διατηρούμε στο ψυγείο, καταναλώνεται με γιαούρτι ή σκέτο!
  2. Για το κέικ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα 20 εκ.
  3. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους με τις δύο ζάχαρες να αφρατέψουν.
  5. Προσθέτουμε τον πουρέ μήλων και το εκχύλισμα βανίλιας.
  6. Ρίχνουμε και την σοκολάτα με το βούτυρο και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε και τα φουντούκια με το αλεύρι και αναμειγνύουμε.
  8. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι, να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  9. Διπλώνουμε απαλά τα ασπράδια αυγών στο υπόλοιπο μίγμα.
  10. Ρίχνουμε το κέικ στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Όταν κρυώσει ελαφρά το κέικ, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες της κουβερτούρας.

www.sintagespareas.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr