sardeon_3

Ο νεκρός δεν ήταν αρκετός. Αδιαφορία για τη Σάρδεων.

19 Απριλίου 201007:03

sardeon_3Πριν από μερικούς μήνες το XanthiPress.gr είχε επιβεβαιωθεί με θλιβερό τρόπο, όταν ένας πεζός σκοτώθηκε στην οδό Σάρδεων καθώς παρασύρθηκε από ΙΧ και ενώ μερικές μέρες νωρίτερα είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους σοβαρούς φόβους των κατοίκων και τους κινδύνους που εγκυμονεί ο δρόμος για τους πεζούς.

 Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες παρακλήσεις των κατοίκων της περιοχής προς το Δήμο, που δεν εισακούστηκαν καθώς θεωρήθηκαν προφανώς υπερβολικές. Μόλις όμως ο άτυχος 70χρονος έχασε τη ζωή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο ελήφθησαν εσπευσμένες αποφάσεις –ίσως και κατά παρέκκλιση της νόμιμης διαδικασίας- ενώ από την επομένη συνεργεία εργολάβων εμφανίστηκαν για να αποκαταστήσουν μέρος των πεζοδρομίων. Όμως φαίνεται ότι το –υποκριτικό τελικά- ενδιαφέρον του Δήμου περιορίστηκε στις πρώτες μέρες μετά το θάνατο του πεζού και ακολούθως, επανήλθε η γνωστή αδιαφορία αφού από τότε δεν έχει γίνει κάτι.

 Η δημοτική αρχή, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι που συνομίλησαν με το ΧanthiPress.gr , είχε δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το τραγικό συμβάν για σειρά μέτρων που όμως δεν ελήφθησαν ουσιαστικά ποτέ και καθημερινά οι πεζοί, ανάμεσά τους περίπου 1000 μαθητές που διέρχονται καθημερινά και συνεχίζουν να εκτίθενται στους ίδιους κινδύνους, ιδιαίτερα στη διασταύρωση της Σάρδεων με την οδό Βλαχοπούλου.

 Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, παρότι ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση τοποθέτηση πινακίδων που θα απαγορεύουν το παρκάρισμα  σε απόσταση 15 μέτρων από τη διασταύρωση, αυτό δεν έγινε ποτέ. Επίσης σημειώνουν ότι υπήρξε δέσμευση για την κατασκευή δύο πεζοδρομίων αλλά  έχει ολοκληρωθεί μόνο η μία πλευρά του δρόμου. Παράλληλα η υπόσχεση για την τοποθέτηση φωτεινών  πινακίδων που προειδοποιούν για την ύπαρξη σχολείων επίσης δεν υλοποιήθηκε. Επισημαίνουν πάντως ότι έχει τοποθετηθεί φωτιστικό σώμα στη διασταύρωση, όπως είχε εξαγγελθεί.

 Η Τροχαία που καλείται συχνά στην περιοχή, βεβαιώνει τις σχετικές παραβάσεις  στα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, όμως οι άνδρες της Τροχαίας που καταφθάνουν, επαναλαμβάνουν διαρκώς και αυτοί την ανάγκη τοποθέτησης απαγορευτικών πινακίδων στάθμευσης και στις δύο πλευρές της οδού Σάρδεων.

 Συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις λένε ότι μόλις κάποιος άτυχος χάσει τη ζωή του, ξαφνικά ενδιαφέρονται οι αρχές. Στην περίπτωση της οδού Σάρδεων όμως ένας νεκρός φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετός και το ενδιαφέρον περιορίστηκε μόλις στις πρώτες μέρες μετά το συμβάν. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι καθημερινά από το επικίνδυνο σημείο διέρχονται χιλιάδες πολίτες και ανάμεσά τους πολλοί μαθητές και η κατάσταση παραμένει ίδια.

sardeon_1

sardeon_2

sardeon_4

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr