efories

Κατασχετήρια για ακίνητα στέλνουν οι Εφορίες

13 Απριλίου 201014:48

eforiesΣε κατασχέσεις ακινήτων για ληξιπρόθεσμες οφειλές αποφασίζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών

διαπιστώνοντας ότι περίπου 27.000 φορολογούμενοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους πολλά ακίνητα (πέραν της πρώτης κατοικίας τους), οφείλουν στην Εφορία συνολικά πάνω από 520 εκ. ευρώ.

Οι Εφορίες είναι έτοιμες να κινήσουν τις διαδικασίες κατασχέσεων και αναμένουν μόνον τη σχετική εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη σύμφωνα με το sofokleousin.gr

 Μία τελευταία ευκαιρία δίνεται στους οφειλέτες με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε ευνοϊκή ρύθμιση, ώστε να αποφύγουν τη δικαστική εμπλοκή με την Εφορία.
Παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο ολοκληρωμένων διασταυρώσεων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να εντοπισθούν εστίες φοροδιαφυγής.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποίησε πλήθος διασταυρώσεων και τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι άκρως αποκαλυπτικά: Διαπιστώθηκαν χιλιάδες περιπτώσεις μη υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και φοροδιαφυγής ενδοκοινοτικού ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες ΦΠΑ που αρνούνται να τον καταβάλουν, εντοπισμός ανενεργών επιχειρήσεων οι οποίες είναι πιθανόν να έχουν συσταθεί με μοναδικό στόχο την έκδοση και λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr