kke201

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τη δολοφονία Πολωνών στρατιωτικών στο Κατίν.

13 Απριλίου 201007:47

kke201Διαμαρτυρία του Γραφείου Τύπου προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με τη δολοφονία των Πολωνών στρατιωτικών στο Κατίν.

«Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο, στην είδηση που μετέδωσε και διένειμε το πρακτορείο σας σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε τον Πολωνό πρόεδρο στη Ρωσία, να υπάρχουν σχόλια με τον ισχυρισμό ότι ο Κόκκινος Στρατός εκτέλεσε τους Πολωνούς στρατιωτικούς στο Κατίν το 1941.

Δεν υπηρετείται ούτε η αντικειμενική δημοσιογραφία, ούτε η ιστορική αλήθεια με το να υιοθετεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο αβασάνιστα την προβοκάτσια που αποδεδειγμένα, από διεθνείς έρευνες, αποφάσεις δικαστηρίων κ.α., έστησαν τα επιτελεία των Ναζί με επικεφαλής τον Γκαίμπελς. Σας θυμίζουμε τι έγραψε ο ίδιος στα απομνημονεύματά του για το Κατίν, στις 14 Απριλίου 1943: «Έδωσα οδηγίες να γίνει η ευρύτερη δυνατή εκμετάλλευση αυτού του προπαγανδιστικού υλικού. Θα μπορέσουμε να επιζήσουμε με αυτό για μια – δυο βδομάδες».

Πιστεύουμε, ότι ανεξάρτητα τη γνώμη που εσείς έχετε για την Σοβιετική Ένωση, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να την κατηγορείτε για πράγματα που δεν έκανε, υιοθετώντας τις κατηγορίες των αντιπάλων της. Ειδικά όσον αφορά το ρόλο της στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την καθοριστική συνεισφορά της στη συντριβή του φασισμού, της αξίζει ιδιαίτερος σεβασμός και τιμή για τα 20.000.000 των νεκρών της σοβιετικών στρατιωτικών και πολιτών. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που συμπληρώνονται 65 χρόνια από την Μεγάλη Νίκη των λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλισμού, 9 του Μάη 1945.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr