panopoulos_omilia

Η ομιλία Πανόπουλου στο γήπεδο. Εντυπωσεις από την κίνηση του ιδιοκτήτη.

11 Απριλίου 201020:28

panopoulos_omiliaΑπροσδόκητη αλλά αναγκαία χαρακτηρίστηκε από όλους η εξομολόγηση του ιδιοκτήτη της ομάδας Χρήστου Πανόπουλου προς τον κόσμο της ομάδας.

Μεταξύ άλλων η κίνηση αυτή, που είχε αποφασίσει εδώ και μέρες ο μεγαλομέτοχος, σημαίνει και την παραδοχή ότι η κόσμος της ομάδας απέδειξε ότι αποτελεί το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής της ομάδας, καλύπτοντας τις ανεπάρκειες της διοίκησης. Το μήνυμα αυτό άλλωστε έχει λάβει από καιρό, προαναγγέλλοντας αλλαγές ακόμη και για στενούς του συνεργάτες, κάτι που άφησε να εννοηθεί και στην ομιλία του.

Παράλληλα ήταν μια λυτρωτική στιγμή και κομβικό σημείο για την ιστορία της ομάδας, που ανανεώνει όπως φαίνεται την παρουσία της στην μεγάλη κατηγορία, αλλά αποτέλεσε ευκαιρία να παραδεχτεί τα λάθη που έχουν γίνει και απομάκρυναν τον κόσμο από το γήπεδο. Ήταν η επιβράβευση για τον κόσμο της ομάδας που αποδείχτηκε συνεπέστερος όλων με την ιστορία της ομάδας. Το κείμενο της ομιλίας ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο και σε πολλές περιπτώσεις προκάλεσε τις επευφημίες το κόσμου.

Αναλυτικά η πλήρης ομιλία του Χ. Πανόπουλου στο γήπεδο:

«Απαπητέ φίλε, φίλη,

 Μετά από 19 χρόνια παρουσίας μου στην ομάδα και βλέποντας όλους εσάς εδώ παρόντες αποφάσισα να απευθυνθώ εδώ στο γήπεδό μας και όχι σε μια συνέντευξη τύπου, σε όλους εσάς, στον κάθε έναν σας ξεχωριστά. Διαχρονικά έχω κάνει λάθη, ακόμη και τώρα, λάθη που στεναχώρησαν πολλούς από εσάς, με το πιο σημαντικό το χρώμα της ομάδας μας. Πριν από μερικά χρόνια το διόρθωσα. Αλλά ήδη είχα χαλάσει αρκετούς από εσάς.Έστω και τώρα, ετεροχρονισμένα, σας ζητώ ένα μεγάλο και ειλικρινές συγνώμη.

Ο Πανόπουλος και ο κάθε Πανόπουλος είναι περαστικός από τη ζωή και από τον τόπο αυτό. Την Ξάνθη, την Ξάνθη μας. Εσείς είστε η πραγματική Ξάνθη μας. Εσείς και μόνο εσείς με την παρουσία και τη φωνή σας δίνετε πνοή στον τόπο αυτό και την ομάδα αυτή. Εσείς με την παρουσία σας και τη δυναμική σας, μπορείτει να διεκδικήσετε πράγματα, που αυτός ο τόπος πραγματικά αξίζει.

Δεν είμαι ξανθιώτης, το ξέρετε όλοι. Πριν 19 χρόνια, πραγματικά οι συνθήκες το έκαναν και ξεκίνησα κάτι άγνωστο για μένα. Άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Τώρα μπορώ να σας πω με ειλικρίνεια ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν αισθάνομαι Ξανθιώτης. Είμαι ξανθιώτης. Και επειδή στη ζωή αυτή, όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος, και μετά το τέλος θα είμαι ακόμη πιο φανατικός ξανθιώτης και τοπικιστής ξανθιώτης, Επιτρέψτε μου λοιπόν να λέω η Ξάνθη μας.

 Δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα, τι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι, αλλά ένα πράγμα διαπίστωσα, έστω και αργά. Την ομάδα αυτή την αγαπούν όλοι σ΄αυτή την πόλη. Δεσμεύομαι, όσο θα είμαι μαζί σας, ότι αυτή την αγάπη που απλόχερα προσφέρατε τη στιγμή που σας χρειαζόμασταν, θα προσπαθήσουμε και όλοι εμείς και ο κάθε ένας ξεχωριστά από εμάς, με τη συμπεριφορά του να σας την ανταποδώσουμε.

Όλοι εμείς, από το επόμενο λεπτό θα αλλάξουμε. Και όποιος δεν μπορεί να αλλάθε ή δεν θέλει να αλλάξει, θα φύγει. Όποιος και αν είναι αυτός.

Τελειώνοντας, θέλω να σας ότι λάθη μπορεί να έκανα πολλά στα 19 χρόνια παρουσίας μου εδώ, αλλά ποτέ δε σας κορόιδεψα, ποτέ δε σας παραμύθιασα. Ήμουν πάντα έντιμος και ειλικρινής μαζί σας άσχετα αν διαφωνούσαμε. Το ίδιο έντιμος και ειλικρινής θα είμαι, όσο χρόνο θα είμαστε μαζί ακόμη.

 Σας ευχαριστώ όλους και κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά.» κατέληξε χειροκροτούμενος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr