kosmos_4

Συγκλονιστικός κόσμος. Λύτρωση για όλους.

11 Απριλίου 201019:43

kosmos_4Σε ένα αξέχαστο απόγευμα η Ξάνθη έχοντας την συγκλονιστική συμπαράσταση των φιλάθλων της -που πραγματοποίησαν ρεκόρ προσέλευσης σε ματς χωρίς οπαδούς φιλοξενουμένων- με κορυφαίους τους αργεντίνους Πόι και Κιντάνα κέρδισε με 2-1 την ομάδα του Ατρόμητου.

Η ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη ώρα του αγώνα, αλλά δέχτηκε πίεση στο τέλος του ματς. Η παρουσία του κόσμου ήταν το κλειδί που έσπρωξε τους παίκτες στη μεγάλη νίκη, καθώς το συγκρότημα του Κεχαγιά, παρά τις ελλείψεις μπήκε στο παιχνίδι  με μεγάλο πάθος και δημιούργησε πλήθος ευκαιριών στο πρώτο μέρος με τους Πόι, Μπούγκα, Μαρσελίνιο, Κιντάνα (δοκάρι). Τελικά η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κιντάνα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την άψογη σέντρα του Πόι για να γράψει από κοντά το 1-0.

 Η πίεση συνεχίστηκε στις αρχές του δεύτερου μέρους και καρποφόρησε στο με τον Έλιγκτον, ο οποίος 2 λεπτά μετά την είσοδό του εκμεταλλεύτηκε νέα σέντρα του Μάουρο Πόι από τα αριστερά για να γράψει το 2-0 μόνος με το τέρμα, στο 67. Από το σημείο εκείνο και μετά η ομάδα του Περιστερίου -που έδειξε μεγάλη θέληση να «κόψει» τους κρίσιμους βαθμούς από την Ξάνθη- πίεσε και κατάφερε τελικά να μειώσει μετά από αρκετές ευκαιρίες, με τον  Σαγκανόφσκι στο 84. Η Ξάνθη κατέβαλε, παρά το εμφανές άγχος και την κούραση των μέσων της, μεγάλη προσπάθεια και είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι μεσοεπιθετικοί της ομάδας βρέθηκαν στην άμυνα για να μαρκάρουν. Χαρακτηριστική φάση ήταν το κόψιμο του Πόι στον Σαγκανόφσκι, στις καθυστερήσεις, λίγο πριν ο τελευταίος βρεθεί μόνος με το άδειο τέρμα.

 Τελικά η νίκη που ήταν δίκαιη, ήρθε δια πυρός και σιδήρου και έχρισε την ομάδα της Ξάνθης φαβορί για την παραμονή. Ο κόσμος είχε διαρκώς την προσοχή του στα άλλα γήπεδα, όπου τα αποτελέσματα δεν βόλευαν την ομάδα, όμως τελικά το ματς της Λειβαδιάς έληξε με 0-0, φέρνοντας την Ξάνθη πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο κόσμος ήταν αρκετά συγκινητικός και γέμισε το γήπεδο πολύ πριν έναρξη του αγώνα, καταγράφοντας την πιο μαζική παρουσία του μετά την μετακόμιση της ομάδας στο Skoda Αrena, μεγαλύτερη και από αυτή σε μεγάλες επιτυχίες της τελευταίας 6ετίας . Το ίδιο συγκλονιστική αναμένεται να είναι η παρουσία του και στο Καυτατζόγλειο, όπου με νίκη εις βάρος του αδιάφορου Ηρακλή η ομάδα σφραγίζει την παραμονή της.

Αυτοκριτική Πανόπουλου

 Στο ημίχρονο του αγώνα ο ιδιοκτήτης της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος έκανε τη δική του «έκπληξη» όταν πήρε το μικρόφωνο προκειμένου να απευθυνθεί στον κόσμο της ομάδας. Σε ένα κομβικό σημείο για την ιστορία της ομάδας που σημαδεύτηκε από την δυναμική επανεμφάνιση του κόσμου της , ο ιδιοκτήτης μίλησε στους φιλάθλους τους οποίους ευχαρίστησε για την συγκινητική τους παρουσία που αποδεικνύει την αγάπη τους για την ομάδα, θέλοντας να επανασυνδέσει τη σχέση της ομάδας με το κοινό της. 

 Σε μια λυτρωτική για τον ίδιο στιγμή, παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει λάθη (αναφέροντας ως μεγαλύτερο το χρώμα της ομάδας) για τα οποία ζητεί συγνώμη επισημαίνοντας ότι όλοι είναι περαστικοί, ακόμη και ο ίδιος αλλά ο κόσμος της ομάδας είναι η ταυτότητά της. Έστειλε αρκετά μηνύματα, ακόμη και μέσα στην ΠΑΕ αναφέροντας: «Όποιος δεν μπορεί να αλλάξει, να φύγει»,  αποσπώντας  αρκετές φορές του χειροκρότημα των φιλάθλων.  «Η ομάδα ανήκει στον κόσμο της» είπε λίγο πριν τελειώσει καταλήγοντας στο σύνθημα «Ζήτω η ΑΟΞάρα σας, ζήτω η ΑΟΞάρα μου, ζήτω η ΑΟΞάρα μας» σε κλίμα ομοψυχίας με το κοινό που κατέκλυσε τις κερκίδες.

 Για όσους γνωρίζουν πράγματα στην ΠΑΕ ο μεγαλομέτοχος ήδη από το ματς με τον Αστέρα είχε εκδηλώσει τη συγκίνησή του για την αντίδραση του κόσμου και σκόπευε εδώ και καιρό να προχωρήσει σε μια τέτοιου είδους εξομολόγηση στο κοινό της ομάδας για να δείξει την εκτίμησή του απέναντί τους, την μεταμέλειά του για το γεγονός ότι ίσως τους έχει αγνοήσει, αλλά και να προειδοποιήσει τους συνεργάτες του που πιθανώς έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη του. Παράλληλα θέλησε να δείξει στον κόσμο της ομάδας και της πόλης, στον οποίο υποσχέθηκε να ανταποδόσει την αγάπη που έδειξε για την ομάδα, ότι είναι και αυτός ένας από τους οπαδούς της ομάδας, ένας φανατικός ξανθιώτης, όπως τόνισε επανειλημμένα.

 Επεισόδια στο τέλος 

Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν με το σφύριγμα της λήξης μεταξύ παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων καθώς και μερικών οπαδών που αναμίχθηκαν. Αιτία ήταν οι συνεχείς διαμαρτυρίες των παικτών του Ατρόμητου για το γεγονός ότι στο τέλος του αγώνα έπεφταν μπάλες στο γήπεδο, εμποδίζοντας την ανάπτυξή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μικροεπεισόδια με παίκτες του Ατρόμητου σημειώθηκαν τόσο πριν όσο και μετά το τέλος του ματς στο χώρο των αποδυτηρίων που ίσως αφορούσαν σε προηγούμενα από τον αγώνα του πρώτου γύρου.

xanthi_atromitos_aleington

xanthi_atromitos_pan

kosmos_2

kosmos

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr