nomarxia

Διαφωνία Νομάρχη για μείωση της τουριστικής κίνησης.

10 Απριλίου 201010:29

NOMARXIAΤην ενόχληση της Νομαρχίας φαίνεται ότι προκάλεσαν δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που αναφέρονται σε μείωσε των επισκεπτών του Πάσχα στην περιοχή της Ξάνθης, τη φετινή περίοδο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων, ο Νομάρχης Ξάνθης αναφέρει:

«Παράλληλα με την εντατική προσπάθεια της Νομαρχίας και της Εταιρίας της Τουριστικής Προβολής για την προσέλκυση επισκεπτών στο νομό μας, παρακολουθούμε και τα στοιχεία επισκεψιμότητας. Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι η συντονισμένη προσπάθεια, που γίνεται, από 10ετίας απέδωσε για το έτος 2008 μια μέση αύξηση, σε σύγκριση με του έτους 2007, της τάξης του 9-10% περίπου.

Το έτος 2009, που ήταν χρόνος οικονομικής κρίσης, είχε κάμψη 2,5% έναντι του 2008 σε μισθώσεις δωματίων, σε μια περίοδο πολλαπλάσιας υποχώρησης σε άλλους προορισμούς. Για τον Ιανουάριο του 2010 υπάρχει μικρή βελτίωση έναντι του αντίστοιχου μηνός του 2009. Στοιχεία νεότερα δεν υπάρχουν.

Ο τουρισμός προσθέτει σημαντικές οικονομικές εισροές και εισόδημα στο νομό, που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους φορείς, όσους εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα τους τοπικούς ξενοδόχους και τους συναφείς κλάδους επαγγελματιών και υπηρεσιών αλλά και τους τουριστικούς πράκτορες από όλη την Ελλάδα που επιλέγουν ως προορισμό το Νομό μας. Η Ξάνθη αναπτύσσει τουριστική συνείδηση, που χτίζεται με θετικό πνεύμα, προβολή και διαφήμιση, μακριά από μίζερες και άλλες εικόνες, που θέλουν να περάσουν κάποιοι». καταλήγει ο Νομάρχης που αμφισβητεί τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους επαγγελματίες στα σχετικά δημοσιεύματα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr