xanthifans_kerkida

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Τεράστια κινητοποίηση των φιλάθλων.

9 Απριλίου 201020:27

xanthifans_kerkidaΗ κινητοποίηση του απλού κόσμου που μεταμόρφωσε την ομάδα της Ξάνθης στον αγώνα με τον Αστέρα ήταν απλώς η αρχή.

Στον κρισιμότερο αγώνα της ιστορίας της την Κυριακή απέναντι στον Ατρόμητο,  η ομάδα της Ξάνθης θα ζήσει ακόμη πιο συγκινητικές στιγμές εξαιτίας της παρουσίας του κόσμου.

 Είναι τόσο μεγάλη η αγνότητα αλλά και το πάθος με το οποίο προσεγγίζουν την αναμέτρηση της Κυριακής οι ξανθιώτες που στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν άνθρωποι που δεν έχουν πάει σε αγώνα εδώ και 10 ή 15 χρόνια ή δεν έχουν ξαναβρεθεί ποτέ στη γήπεδο. Ο κόσμος στην πόλη συζητά διαρκώς για το παιχνίδι όπως τα παλαιότερα χρόνια. Είναι ακριβώς αυτό το στοιχείο που διαφοροποιούσε την Ξάνθη από τις περισσότερες επαρχιακές ομάδες και είχε χάσει τα τελευταία χρόνια. Απόρροια αυτής της παρακμής ήταν η φετινή πορεία και ο κόσμος φαίνεται ότι έχει συναίσθηση της ευθύνης του να επαναφέρει την ομάδα στη φυσική της θέση και, κατόπιν, ενδεχομένως με ηρεμία να απαιτήσει ορισμένα πράγματα για το μέλλον της ομάδας.

Η θέληση που έχουν δείξει οι φίλοι της ομάδας, οργανωμένοι και μη, είναι πρωτοφανής και θα αποτυπωθεί με ακόμη πιο εντυπωσιακές εικόνες στο γήπεδο την Κυριακή αφού ο κόσμος, αυτή τη φορά θα κατακλύσει ακόμη και το πέταλο του γηπέδου. Σε ότι αφορά στις προσκλήσεις αυτές έχουν μάλλον χαρακτήρα καλέσματος και όχι εισιτηρίου καθώς η είσοδος για όποιον το επιθυμεί είναι όχι απλώς εξασφαλισμένη αλλά υποχρεωτική. Άλλωστε στην παρούσα φάση ο κόσμος είναι αυτός που κινεί τα νήματα και καλύπτει τις προφανείς αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησης που οδήγησαν την ομάδα σε αυτό το σημείο.

 Το βάρος της κινητοποίησης βέβαια έπεσε περισσότερο στις τάξεις των οργανωμένων φίλων, κυρίως των XanthiFans αλλά και των Ακριτών, που απέδειξαν ότι αποτελούν το πιο δυναμικό αλλά ταυτόχρονα υγιές κομμάτι των φιλάθλων, η ποιότητα των οποίων ξεχωρίζει την ομάδα.  Το XanthiPress.gr όπως και το XanthiReds του Ν., Χρυσοστομίδη, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ανέλαβαν να διευκολύνουν τους οργανωμένους φίλους της ομάδας σε ότι προετοιμάζουν, παρέχοντας τη συνδρομή τους στο θέμα των αφισών, του σποτ «Θα είμαστε όλοι εκεί», των εκπλήξεων που ετοιμάζουν για το βράδυ του αγώνα και σε όποια άλλη έμπνευση έχουν και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

 Την προετοιμασία της ομάδας παρακολουθεί από κοντά και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παίκτες και προπονητές και να τους εκφράσει την αμέριστή στήριξη όλων, ώστε να μην απασχολούνται με τους υπόλοιπους αγώνες αλλά να επικεντρωθούν στο δικό τους δύσκολο έργο. Το αγωνιστικό σκέλος δεν έχει προβληθεί ιδιαίτερα, όμως οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία γνωρίζουν ότι σε αυτό το ματς, τα συστήματα περνούν σε δεύτερο ρόλο. Η έδρα και το πάθος των παικτών θα υπερκεράσουν οποιαδήποτε αγωνιστική αδυναμία και θα φέρουν τη νίκη με κάθε τρόπο. Στο τέλος του αγώνα όλοι θα περιμένουν τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων και την αποφυγή των «δυσάρεστων» εκπλήξεων ώστε να βεβαιώσουν ότι την τελευταία αγωνιστική με νίκη η ομάδα θα έχει παραμείνει στην κατηγορία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr