Διαλέξτε τα χρώματα που σας εκφράζουν

9 Απριλίου 201009:25

color_box_500Η επιλογή του σωστού χρώματος, που θα πρέπει να απαφασίσει κανείς για να βάψει τους τοίχους ενός δωματίου, πολλές φορές μπορεί να φαίνεται σαν μια πρόκληση.

Όσες φορές στο παρελθόν είχα βρεθεί σ’ αυτή τη θέση, κρατώντας στα χέρια μου τα χρωματολόγια με τις ατελείωτες αποχρώσεις, δεν ήξερα από που ν’ αρχίσω και που να τελειώσω.

Υπάρχουν όμως κάποιες βασικές αρχές  – που θα σας πω πιο κάτω – που αν τις έχετε στο βάθος του μυαλού σας, αυτή η επιλογή μπορεί να γίνει μια ενδιαφέρουσα, δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία και το αποτέλεσμα που θα έχει το φρεσκοβαμμένο σας σπίτι, σίγουρα θα σας ικανοποιήσει.

Όταν λοιπόν θα ξεκινήσετε την διαδικασία για να διαλέξετε τα νέα χρώματα, θα πρέπει να σκεφτείτε όχι μόνο αν το νέο χρώμα ταιριάζει με τα έπιπλα και τις κουρτίνες που υπάρχουν στο δωμάτιο, αλλά και την αίσθηση που σας δημιουργεί το συγκεκριμένο νέο χρώμα.

Φυσικά, η διάθεση που προκαλεί κάθε χρώμα είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό.

 Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές, για την αίσθηση που δημιουργεί κάθε χρώμα και είμαι σίγουρη ότι αυτές οι αρχές θα σας βοηθήσουν να φτάσετε ευκολότερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, για κάθε χώρο του σπιτιού σας που θα θέλατε να βάψετε.

Κόκκινο :  Υψηλή ενέργεια, πάθος, συγκίνηση, ρομαντισμός, ανοίγει την όρεξη.

Βαθύ κόκκινο-καφέ :  Ζεστασιά, καλοδεχούμενη αίσθηση στον επισκέπτη, υψηλή ποιότητα .

Καφέ :  Ηρεμία, επαφή με τη γη και τη φύση, άνεση, ασφάλεια, ωριμότητα.

Κίτρινο :  Ενεργητικότητα, φωτεινότητα, ευθυμία και αισιοδοξία.

Χρυσό :  Ζεστασιά, φιλικό καλωσόρισμα, σοφιστικέ εικόνα.

Πράσινο :  Ηρεμία και ουδετερότητα, επαφή με τη φύση και τη γη, άνεση.

Βαθύ μοβ :  Δημιουργικότητα, καλλιτεχνική αίσθηση,  έντονο πάθος, μαγεία, πολυτέλεια.

Γαλάζιο :  Ανακούφιση, χαλαρότητα και διάθεση για ηρεμία.

Ροδακινί :  Ζεστασιά, λεπτότητα, ευτυχία, πολύ όμορφο στους τόνους του δέρματος.

Γκρι :  Ουδετερότητα, ευθύτητα, ψυχραιμία, κομψότητα και καλαισθησία.

Λευκό :  Φωτεινότητα, καθαριότητα, ουδετερότητα, αναζωογόνηση, νοικοκυροσύνη.

Ροζ :  Απαλότητα, γλυκύτητα, ρομαντισμός, αθωότητα, ηρεμία.

Διαλέξτε λοιπόν ένα χρώμα που πραγματικά σας αρέσει και δεν σας δίνει την εντύπωση ότι σύντομα θα σας κουράσει.

Αποφύγετε τα trendy χρώματα που είναι στη μόδα την συγκεκριμένη περίοδο, εκτός βέβαια, εάν είναι τα αγαπημένα σας ή εάν σκοπεύετε σύντομα ν’ ανανεώσετε και να ξαναβάψετε τον συγκεκριμένο χώρο.

Αν έχετε εμπιστοσύνη στο γούστο σας, παίξτε και με διχρωμίες, είτε βάφοντας ένα τοίχο – ενός δωματίου – σε διαφορετικό χρώμα ή τόνο από τους άλλους, είτε χωρίζοντας τους τέσσερις τοίχους οριζόντια σε δυο επίπεδα.

Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε περισσότερα χρώματα και κατά συνέπεια να δώσετε περισσότερη ποικιλία στην αίσθηση που θα αποπνέει ο χώρος.

Πηγή:fe-mail.gr

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr