petaloths_iasmos_3

Επίσκεψη Γ.Πεταλωτή στον Δήμο και το Κέντρο Υγείας Ιάσμου

7 Απριλίου 201004:52

petaloths_iasmos_3Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης  Γιώργος Πεταλωτής, την Τρίτη  επισκέφθηκε τον Δήμο Ιάσμου.

Μια επίσκεψη κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική, όπως χαρακτηριστικά είπε  ο ίδιος, αφού είναι ένας σημαντικός Δήμος και αποτελεί το κέντρο ανάπτυξης της Δυτικής Ροδόπης.

 Ο Γιώργος Πεταλωτής αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιάσμου, Κυριάκο Αμούτζα, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε διαβούλευση με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον ¨Καλλικράτη¨, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να ακούσει τις προτάσεις αλλά και τους λόγους για τους οποίους προτείνεται να συνεχίσει να υφίσταται ο Δήμος Ιάσμου.

Ο Γιώργος Πεταλωτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις και τις απόψεις των κατοίκων στο κέντρο, τονίζοντας ότι « Όλη αυτή η διαβούλευση θα ληφθεί υπ’ όψιν στον ευρύτερο σχεδιασμό για την περιοχή. Είναι πολύ σημαντικός ο νέος σχεδιασμός, αφού δεν έχει να κάνει μόνο με την αναδιάρθρωση της χώρας και τη συνένωση των Δήμων, αλλά και με μια εξαιρετική τομή και βαθιά αλλαγή στην Αυτοδιοίκηση και στο επιτελικό κράτος, με λιγότερους και ισχυρότερους Δήμους που μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο είναι προορισμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για Περιφέρειες αιρετές όπου θα υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση της πολιτείας έτσι ώστε να αποκεντρωθούν και λειτουργίες του επιτελικού κράτους αλλά κυρίως να υπάρχουν πόροι για την υλοποίηση πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της Περιφέρειας».

 Στη συνέχεια ο Γιώργος Πεταλωτής αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Κυβέρνηση η ύπαρξη μιας διαφορετικής δομής και στην Περιφέρεια και στο Κράτος και επεσήμανε πως όλοι οι πολίτες, άσχετα με το πως θα προκύψει ο χάρτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζουν και συνηγορούν σε αυτή την πολύ μεγάλη αλλαγή.

«Είναι μια αλλαγή που αφορά την διοίκηση την Οικονομία μας, την ιδία την Κοινωνία. Είναι σημαντικό ότι σε τέτοιου είδους  περιοχές, όπως είναι ο Δήμος Ιάσμου, με τόσες ομορφιές και τέτοιο κάλλος, όπως είναι η λίμνη Βιστωνίδα, τα Θρακικά Μετέωρα, ο ορεινός όγκος, αλλά και ο ίδιος ο Ίασμος με τις πολιτιστικές καταβολές που προκύπτουν από μια απλή περιήγηση έχουν να κάνουν προτάσεις και δείχνουν ότι το στοίχημα της ανάπτυξης είναι ακόμα μπροστά μας. Μιας ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και με ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, έτσι ώστε οτιδήποτε γίνεται από δω και πέρα να έχει κέντρο τον πολίτη. Η δική μας Κυβέρνηση, παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που κληρονόμησε,  είναι αποφασισμένη να κάνει  πραγματικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό το μεγάλο όραμα, τον Καλλικράτη. Μπορεί να κάνουμε μεγάλο αγώνα να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά τις μεγάλες αλλαγές δεν τις αφήνουμε με τίποτα και εκεί κρινόμαστε».

Αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του Φράγματος Ιάσμου, ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως η μελέτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο, αφού έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και συνέχισε «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η υλοποίηση των έργων, έτσι ώστε να μπορούμε να μιλάμε απολογιστικά για έργο πραγματικό και όχι για εικονική  πραγματικότητα, όπως έγινε πολλές φόρες στο παρελθόν».

Ακολούθως, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας του Δήμου Ιάσμου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει, να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις συνθήκες που επικρατούν στον τομέα της περίθαλψης αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως ανακοινώσε ο Γιώργος Πεταλωτής, η Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, με την οποία έχει συζητήσει αρκετές φορές το θέμα των εφημεριών και των υπερωριών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα επισκεφθεί την περιοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Παρά τις παρά πολύ δύσκολες  οικονομικές συνθήκες ήδη έχει διασφαλισθεί το απαιτούμενο κονδύλιο, έτσι ώστε να μπορέσουν και οι λειτουργοί της υγείας να τύχουν της αμοιβής που πρέπει να έχουν, γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας, το όποιο έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια, είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση την οποία πρέπει να περιφρουρήσουμε».

Τέλος, ο Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στη συμπλήρωση 6 μηνών της Διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

 «Έξι μήνες σκληρής δουλειάς από όλα τα Υπουργεία, όλους τους Υπουργούς, Υφυπουργούς και συνεργάτες τους είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που θα μπορούσε να μας προσφέρει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που περιμέναμε, γιατί μέσα από τις μεγάλες κρίσεις προκύπτουν μεγάλες ευκαιρίες και τις προκλήσεις αυτές εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε στο τέλος να αλλάξουμε την Ελλάδα και αυτό κάνουμε».

petaloths_iasmos_2

petaloths_iasmos_1

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr