Η επιθετικότητα αυξάνει το σωματικό βάρος του άντρα

6 Απριλίου 201013:50

driver202-bΟι επιθετικοί άντρες μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος με το πέρασμα του χρόνου σε σχέση με τους πιο ήρεμους και λιγότερο επιθετικούς άντρες, σύμφωνα με νέα έρευνα από τη Γαλλία.

Όσο πιο επιθετική εμφανίζεται η προσωπικότητα ενός άντρα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος σε δυο δεκαετίες, ανακάλυψε η έρευνα του Dr. Hermann Nabi, του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Paul Brousse στο Villejuif, της Γαλλίας.

Οι ερευνητές εξέτασα στοιχεία 6.484 αντρών και γυναικών ηλικίας 35 έως 55 ετών στην έναρξη της έρευνας. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο για την επιθετικότητα στην έναρξη της έρευνας, ενώ μετρήθηκε ο Δείκτης Μάζας Σώματος τέσσερις φορές στα 19 χρόνια που διήρκεσε η έρευνα.

Στην έναρξη της έρευνας, άντρες και γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα επιθετικότητας είχαν μεγαλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος, ο οποίος αυξανόταν με το πέρασμα του χρόνου.

Ενώ η σχέση μεταξύ Δείκτη Μάζας Σώματος και επιθετικότητας παρέμενε σταθερή στις γυναίκες, στους άντρες φάνηκε ότι η επιθετικότητα επιτάχυνε την αύξηση βάρους με το πέρασμα του χρόνου.

Η επιθετικότητα μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει το Δείκτη Μάζας Σώματος, σημειώνει ο Nabi και οι συνεργάτες του στο περιοδικό ‘American Journal of Epidemiology’ . Για παράδειγμα, οι εχθρικοί άνθρωποι, ενδεχομένως έχουν λιγότερες πιθανότητες να ακολουθούν οδηγίες για υγιεινή διατροφή και άσκηση ή μπορεί να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εκδήλωσης κατάθλιψης.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει την επιθετικότητα με την καρδιοπάθεια, την υψηλή αρτηριακή πίεση και το μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας, σημειώνουν οι ερευνητές.

Πηγές: ‘American Journal of Epidemiology’. & www.iatronet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr