Στο όνομα της προσφυγιάς

9 Απριλίου 201022:00

sto_onoma_thw_rposfygiasΤην Παρασκευή 16 Απριλίου στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

και τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», παρουσιάζουν τον συγγραφέα Βασίλη Τζανακάρη και το τελευταίο του βιβλίο,

«Στο όνομα της προσφυγιάς. Από τα δακρυσμένα χριστούγεννα του 1922 στην αβασίλευτη δημοκρατία του 192

Σε συνέχεια του βιβλίου του “Δακρυσμένη Μικρασία 1919-1922: Τα χρόνια που συντάραξαν την Ελλάδα”, το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο, ο Βασίλης Τζανακάρης με τον γνωστό χειμαρρώδη του λόγο φωτίζει αυτή τη σκοτεινή σελίδα της νεοελληνικής ιστορίας ανατρέχοντας σε πηγές της εποχής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κα. Πένυ Καμπάκη-Βουγιουκλή, και ο συγγραφέας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και του βιβλιοπωλείου «Τζελέπη», στην καπναποθήκη «Π» στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr