hotspot_dimos_3

Αποκλειστικό: Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στο κέντρο της Ξάνθης.

2 Απριλίου 201007:14

hotspot_dimos_3Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ για τους ξανθιώτες στο κέντρο της πόλης και στην Παλιά Πόλη ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες να παρέχεται στην Ξάνθη.

Παρότι ο Δήμος Ξάνθης δεν έχει ανακοινώσει την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος, τις τελευταίες εβδομάδες το hotspot του Δήμου «παίζει» στο κέντρο της πόλης και είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προβλέπει την παροχή ασύρματης δωρεάν σύνδεσης  σε όλους όσους βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως είναι η Κεντρική Πλατεία και η περιοχή τα «παραλίας», όπου υπάρχει η μεγαλύτερη συνάθροιση νέων καθώς και το πλέον επισκέψιμο τμήμα της Παλιάς Πόλης.

 Η εταιρία που έχει αναλάβει τα σχετικό έργο σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Ξάνθης όλο το τελευταίο διάστημα έχουν εγκαταστήσει τις κεραίες που απαιτούνται και βρίσκονται διαρκώς σε δοκιμές, κυρίως σε ότι αφορά στον τομέα της ασφάλειας και των περιορισμών της κακόβουλης χρήσης της σύνδεσης. Η τεχνολογία του συστήματος προβλέπει την παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο για τους ανοιχτούς χώρους, κυρίως, και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ωφεληθούν στις κατοικίες και τις επιχειρήσεις που υπάρχουν γύρω από τις εν λόγω περιοχές.

Πρόσβαση μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε διαθέτει φορητό υπολογιστή, στα συγκεκριμένα σημεία, με δυνατότητα σύνδεσης σε ασύρματο δίκτυο (κυρίως φορητοί υπολογιστές) αλλά και κινητά τηλέφωνα που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία. Παρότι δοκιμαστικό, το σύστημα δουλεύει κανονικά και για την είσοδο στην υπηρεσία οι χρήστες καλούνται να δώσουν τα προσωπικά στοιχεία τους με τα οποία θα γίνονται δεκτοί, για λόγους ασφαλείας του συστήματος.

Αν και ο Δήμος δεν έχει προβάλει, ακόμη, αυτή την πρωτοβουλία, οι νέοι της περιοχής την ανέμεναν εδώ και χρόνια καθώς το ασύρματο δωρεάν ίντερνετ για κάθε πόλη αποτελεί πλέον αναγκαιότητα. Για τη λειτουργία του συστήματος και αντίστοιχα προγράμματα εφαρμογών διαδικτύου στη διοίκηση, οι υπεύθυνοι του Δήμου έχουν έρθει σε επαφή με αρκετές πόλεις που έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια ανάλογες υπηρεσίες όπως ο Δήμος Τρικάλων που αποτελεί τον πρωτοπόρο Δήμο της χώρας σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

 hotspot_dimos_2

hotpost_dimos_1

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr