poulios_sun._typou

Χ. Πούλιος: Παραποιήθηκαν τα πρακτικά της ΕΤΕΝΕΞ

29 Μαρτίου 201016:41

poulios_sun._typouΓια παραποίηση των πρακτικών του Δ.Σ. της ΕΤΕΝΕΞ τα οποία παραδόθηκαν πριν από λίγες μέρες στην παράταξή του, έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» Χρήστος Πούλιος,

ο οποίος επιτέθηκε τόσο στον απερχομενο Πρόεδρο της επίμαχης εταιρίας Θ. Καλαϊτζή, όσο και στο Δήμαρχο Ξάνθης τον οποίο χαρακτήρισε συνυπεύθυνο όσως συμβαίνουν.

Πριν αναφερθεί στο θέμα θεώρησε σκόπιμο να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι στις προθέσεις του «η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στο Δήμο η ή προσωποποίηση των ενστάσεών μας για τη λειτουργία της δημοτικής αρχής. Εμείς μιλάμε με πολιτικούς όρους και ουδέποτε προσφύγαμε στη δικαιοσύνη αλλά μόνο αυτεπάγγελτα έχει παρέμβει στο παρελθόν»  σημείωσε ο Χρήστος Πούλιος, ο οποίος διάβασε από το Καταστατικό της ΕΤΕΝΕΞ τον ακριβή σκοπό της επιχείρησης, που είναι η εκμετάλλευση του ακινήτου του Ξενία και περιορίζεται σε αυτού του είδους της υπηρεσίες.

 Κατηγόρησε παράλληλα το Θεολόγο Καλαϊτζή για ανακρίβειες στην πρόσφατη Συνέντευξή του και κυρίως σε ότι αφορά στα επίμαχα πρακτικά και το χρόνο παράδοσής τους στην παράταξή του. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι ζήτησε διάφορα έγραφα και παραστατικά μέσω του εκπροσώπου του συνδυασμού στο Δ.Σ., Παναγιώτη Μιχαηλίδη και εφόσον αυτά δεν είχαν δοθεί μέχρι την Πέμπτη, ζήτησε ραντεβού από τον Εισαγγελέα, το οποίο κατόρθωσε να κλείσει τη Δευτέρα 23/3, ενώ είχε εκφράσει τις βάσιμες υπόνοιές του ότι τα πρακτικά θα «χαλκευτούν». Είπε ότι η αναφορά παραδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ενώ στις 3:30 μ.μ. κλήθηκε ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης από τον Θεολόγο Καλαϊτζή για να παραλάβει τα διάφορα έγγραφα, τα οποία παραδόθηκαν την επομένη στην Εισαγγελία συμπληρωματικά.

 «Προκατασκευασμένα πρακτικά» και ανακόλουθη αρίθμηση

Για προκατασκευασμένα και χαλκευμένα πρακτικά των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΤΕΝΕΞ έκανε λόγο ευθέως ο Χρήστος Πούλιος σημειώνοντας ότι παρέλαβε ακριβή αντίγραφα αρχείων word  και όχι φωτοτυπίες των γνήσιων πρακτικών, στις οποίες δεν εμφανίζονται ούτε οι 4 υπογραφές των μελών που φέρεται να συμμετείχαν τακτικά στα επίμαχα Δ.Σ. Ακολούθως διάβασε διάφορα πρακτικά και τις ημερομηνίες που αναγράφονται και οι οποίες δεν συμφωνούν με την αρίθμησή τους αφού το Νο 11, επί παραδείγματι είναι προγενέστερο του Νο 10 και επεσήμανε ότι λείπουν τα υπ.αρ. 13 και 14 πρακτικά και σε κάποια άλλα, αρκετό καιρό μετά την αποχώρηση του Δημάρχου από την Προεδρεία, εμφανίζεται να υπογράφει ο Μιχάλης Στυλιανίδης ως Πρόεδρος.  Αντί αποδείξεων ή άλλων παραστατικών σημείωσε ότι παραδόθηκε μια χειρόγραφη λίστα διαφόρων ατόμων που εργάστηκαν κατά περιόδους με συμβάσεις στην εταιρία, χωρίς να αναφέρεται η ειδικότητά τους. Πρόκειται για 8 με 9 άτομα ετησίως ενώ μέσα στο 2009 ανέφερε ότι δύο από τους συμβασιούχους μονιμοποιήθηκαν με απόφαση Δ.Σ.

 «Να τελειώνουν τα καλαμπούρια, Συνυπεύθυνος ο Δήμαρχος»

Σε κάποιο σημείο της sυνέντευξής του ο Χρήστος Πούλιος επεσήμανε «Ο Δήμαρχος είναι συνυπεύθυνος για ότι συμβαίνει στις εταιρίες αυτές, όπως η ΕΑΠΑΞ και η ΕΤΕΝΕΞ. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αυτή την κατάσταση στο Δήμο, ούτε δημοτικούς συμβούλους να λυμαίνονται δημοτική περιουσία, δεν πάει άλλο με αυτή τη σήψη της δημοτικής αρχής»επεσήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο οποίος αρκετές φορές επανέλαβε τη φράση «Να τελειώνουν τα καλαμπούρια»

Σε ερώτηση για το κατά πόσο το ενδιαφέρον της παράταξής του είναι μόνο πρόσφατο ο Χρήστος Πούλιος παρέθεσε σειρά δημοσιευμάτων γύρω από τις παρεμβάσεις των «Πολιτών για την αλλαγή» ήδη από το Σεπτέμβριο του 2007 στο δημοτικό συμβούλιο και στις Εκθέσεις Πεπραγμένων του Δήμου.

 Δηλώσεις Π. Μιχαηλίδη

Ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους μετέφερε τη συνομιλία που είχε με γνωστό του ο οποίος του μετέφερε τη δυσαρέσκειά του Θεολόγο Καλαϊτζή για το γεγονός ότι βάλλεται συνεχώς ο ίδιος, δηλώνοντας δημοσίως ότι δεν υπάρχει τίποτε προσωπικό με τον Θ. Καλαϊτζή και οποιονδήποτε ασχολείται με το Δήμο . «Ζήτησα τα στοιχεία αλλά δεν δόθηκαν αμέσως από τον κο Δερέ. Όταν μου ζητήθηκε να περάσω από το γραφείο του Θεολόγου Καλαϊτζή την Παρασκευή δεν τον βρήκα  και ζήτησα να τα παράλαβω άμεσα.» Σε επικοινωνία του ο Θεολόγος Καλαϊτζής του είπε ότι χρειαζόταν 2 μέρες μέχρι να τα δώσει, τελικά, τη Δευτέρα, όπως και έγινε.

 «Κατά καιρούς παρακολουθούσα τις εισπράξεις των ενοικίων από το Ελισσώ, οι οποίες έχουν γίνει κανονικά, τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-09» επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι έχει συμμετάσχει σε ελάχιστα Δ.Σ. της εταιρίας.

poulios_x4

mixailidis_pan

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr