athoniki_meleti_2

Τρίτη απόρριψη της Αθωνικής από την ΟΚΕ Ξάνθης.

28 Μαρτίου 201023:24

athoniki_meleti_2Για άλλη μια φορά αρνητική ήταν η γνωμοδότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Νομαρχίας Ξάνθης στο αίτημα για ανέγερση Εμπορικού Κέντρου στην περιοχή της Λεύκης από την Αθωνική Τεχνική.

Στην επίμαχη συνεδρίαση της Επιτροπής η επένδυση της Αθωνικής Τενχικής συνάντησε και πάλι αρνητικό κλίμα καθώς μόλις δύο μέλη της ΟΚΕ ψήφισαν θετικά για την εγκατάσταση του Εμπορικού Κέντρου. Πρόκειται για τους εκπροσώπους του ΤΕΕ και της Νομαρχίας Ξάνθης, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους έδωσαν θετική ψήφο. Αρνητικοί ήταν όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής ενώ οι τρεις επιστημονικοί Σύλλογοι, Δικηγορικός-Ιατρικός-Φαρμακευτικός, δήλωσαν ότι «τάσσονται υπέρ των συμφερόντων των επαγγελματιών της τοπικής κοινωνίας» πριν δώσουν την αρνητική τους ψήφο.

Το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, όπως ήταν αναμενόμενο,  έκαναν λόγο για προστασία της οικονομικής ισορροπίας υπέρ των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής ενώ, επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γιώργος Μπατζακίδης παρουσίασε στα μέλη της επιτροπής και σχετική έρευνα για τις επιπτώσεις εγκατάστασης αντίστοιχων κέντρων στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΟΚΕ Αντώνης Δαδαλιάρης, ακολούθησε με τυπικότητα τη διαδικασία και δεν επέτρεψε στον εκπρόσωπο της εταιρίας κύριο Κετίπη να παραστεί στη συνεδρίαση

Το θέμα θα ακολουθήσει και πάλι το δρόμο του Νομαρχιακού Συμβουλίου όπου έχει απορριφθεί, μέχρι σήμερα, δύο φορές. Όμως για τους ανθρώπους της Αθωνικής που πιέζονται χρονικά εξαιτίας και του ανταγωνισμού με αντίστοιχο κέντρο που έχει ξεκινήσει στην περιοχή Ζυγού-Φελώνης, ο κίνδυνος της τρίτης απόρριψης θα σημάνει και καθυστέρηση ενός ή δύο ετών καθώς τότε θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και ενώ θα έχει μεσολαβήσει η αλλαγή του διοικητικού χάρτη.

Κανείς δεν μπορεί προδικάσει το αποτέλεσμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όταν συζητηθεί το θέμα. Οι άνθρωποι της Αθωνικής υποστηρίζουν ότι υπάρχει, πλέον, καλύτερο κλίμα στους συμβούλους και περισσότερες πιθανότητες να ανατραπεί το οριακό αποτέλεσμα της προηγούμενης συζήτησης. Από την άλλη, οι τοπικοί παράγοντες εντείνουν τις πιέσεις τους προς τους Νομαρχιακού Συμβούλους προκειμένου να αποτρέψουν, με κάθε μέσο την εγκατάσταση.

athoniki_3

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr