Αντρική ακράτεια

26 Μαρτίου 201022:00

akrateiaΣτον άνδρα η ακράτεια μπορεί να οφείλεται κυρίως σε χειρουργικές επεμβάσεις που έχει υποστεί.

 Επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί σε νευρολογικές παθήσεις, στον σακχαρώδη διαβήτη, σε ουρολοιμώξεις, καθώς επίσης και σε παθήσεις που αφορούν τον προστάτη, όπως είναι η υπερπλασία κ.α.

Ο έλεγχος μπορεί να περιλαμβάνει την κυστεοσκόπηση, τον υπέρηχο τομογραφικό έλεγχο, καθώς και την ουροδυναμική εκτίμηση σύμφωνα με το iatronet.gr

Πρόληψη

  • Απώλεια ή διατήρηση του φυσιολογικού μας βάρους
  • Διακοπή του καπνίσματος
  • Περιορίστε την πρόσληψη ερεθιστικών ουσιών (π.χ., αλκοόλ, καφεΐνης)
  • Τακτική άσκηση
  • Ελάττωση άγχους

Θεραπεία

Η θεραπεία για την ανδρική ακράτεια εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία, την ηλικία και τη γενική υγεία του ασθενούς, καθώς και τη σοβαρότητα της πάθησης. Σε πολλές περιπτώσεις η άρση του αιτίου που προκαλεί την ακράτεια αποτελεί και τη λύση.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλες επιλογές, όπως η λήψη φαρμάκων, η ηλεκτροδιέγερση, ο αυτοκαθετηριασμός, η χρήση διάφορων συσκευών.

Χειρουργικά, μπορεί να τοποθετηθούν υλικά όπως είναι ο τεχνητός σφιγκτήρας ή προσφάτως σε ήπιες μορφές ακράτειας, τοποθέτηση ειδικής ταινίας με καλά αποτελέσματα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr