papandreou1

Δήλωση πρωθυπουργού μετά την Σύνοδο

25 Μαρτίου 201022:00

papandreou1Δήλωση πρωθυπουργού μετά την συνεδρίαση των ηγετών της ζώνης του Ευρώ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, πιάνουν τόπο. Η πολιτική της υπευθυνότητας δικαιώνεται. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση.

Η Ελλάδα τού ευρώ είναι ασφαλής. Και η Ευρώπη, έκανε επίσης ένα μεγάλο βήμα. Σήμερα, δεν πήραμε μόνο αποφάσεις για την Ελλάδα. Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Με αποφασιστικότητα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προστατεύουμε την Ένωσή μας, προστατεύουμε το κοινό μας νόμισμα.

Η Ευρώπη, και μαζί η Ελλάδα, βγαίνουν πιο ισχυρές μέσα από αυτή την κρίση.

Ως Κυβέρνηση, κινηθήκαμε με σύνεση, με προσοχή και με αποφασιστικότητα. Κάναμε και κάνουμε έναν αγώνα δρόμου, μαζί με τον Ελληνικό λαό.

Μαζί πείσαμε Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ότι έχουν να κάνουν πλέον με μια Ελλάδα αξιόπιστη, με σχέδιο και με στρατηγική για την πορεία της.

Σήμερα, φτάσαμε σε μια απόφαση πολύ ικανοποιητική. Θεσπίζει ένα ευρωπαϊκό μηχανισμό, με μειοψηφική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εγγυάται την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη.

Πολύ σημαντική, επίσης, είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να παρατείνει το ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τα ενέχυρα, που δέχεται η ίδια από τις ελληνικές Τράπεζες – και αυτό στηρίζει και διευκολύνει την προσπάθεια που εμείς κάνουμε.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Και το κάνουμε. Αλλά όχι μόνον. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε  – και αυτό κάνουμε – στις μεγάλες αλλαγές. Μεγάλες και βαθιές αλλαγές στην οικονομία, στην πολιτική και την κοινωνία.

Χτίζουμε, με τις σημερινές μας πράξεις, τις συνθήκες για ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας. Μια οικονομία βιώσιμη, με διαφάνεια, αλλά και με κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη.

Χτίζουμε την Ελλάδα τού αύριο. Και θα το πετύχουμε μαζί με τον Ελληνικό λαό.

Είναι μια σημαντική απόφαση αυτή που πήραμε σήμερα, και συμβολικά, στην Εθνική μας Εορτή. Χρόνια πολλά.

Να είστε καλά.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr