kalaitzis_1

Θ. Καλαϊτζής: Πολιτικά κρίνομαι για τις ενέργειές μου, ποινικά όχι.

24 Μαρτίου 201022:53

kalaitzis_1Η άποψη ότι η παρουσία του στα διάφορα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ξάνθης κινήθηκε αυστηρά με βάση πολιτικά κίνητρα και διάθεση προσφοράς κυριάρχησε στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη στο δικηγορικό του γραφείο ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΠΑΞ και εν ενεργεία Πρόεδρος της ΕΤΕΝΕΞ Θεολόγος Καλαϊτζής.

Αφού διευκρίνισε ότι προχώρησε στη δημόσια τοποθέτησή του μετά από  προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχτεί εξαιτίας της παρουσίας του στα κοινά, έκανε εκτενή αναφορά στο νομικό καθεστώς των δύο εταιριών (ΕΑΠΑΞ και ΕΤΕΝΕΞ) που ουσιαστικά διέπονται από το δίκαιο των ανωνύμων εταιριών και ελάχιστή  σχέση έχουν με τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Έκανε γνωστό ότι παραιτήθηκε από την ΕΑΠΑΞ όταν έκρινε ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος και ότι παραμένει Πρόεδρος στην ΕΤΕΝΕΞ μέχρι να ολοκληρωθεί η απορρόφησή της από την ΕΑΠΑΞ -όπως είναι υποχρεωτικό να γίνει πλέον μέχρι το τέλος του χρόνου- και κατόπιν θα αποχωρήσει.

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες του Χρήστου Πούλιου για αδιαφάνεια και κωλυσιεργία στην παράδοση των περιβόητων πρακτικών του Δ.Σ. της ΕΤΕΝΕΞ είπε ότι η καθυστέρηση ήταν λογική και έκανε ιδιαίτερα μνεία σε όσα συνέβησαν τη Δευτέρα υποστηρίζοντας ότι ο φάκελος των πρακτικών του ΔΣ. παραδόθηκε στον εκπρόσωπο του συνδυασμού «Πολίτες για την Αλλαγή» Π. Μιχαηλίδη, κάτω από το γραφείο του, πριν ο Χ. Πούλιος καταθέσει την αναφορά του στην εισαγγελία. Αναφερόμενος ειδικότερα στο φλέγον ζήτημα των συνεδριάσεων στις οποίες συμμετείχαν μόλις 4 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου και απαντώντας στην αντιπολίτευση που υπενόησε παραποίηση των πρακτικών υποστήριξε ότι δεν διεπράχθη ποινικό αδίκημα στις συνεδριάσεις αυτές ακόμη και αν δεν κλήθηκαν οι μόνιμοι απόντες: Ο Δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης, η δικηγόρος κα Αχτάρη και ο Π. Μιχαηλίδης. Επεσήμανε, δε, ότι οι αποφάσεις τους είναι καθόλα έγκυρες καθώς είναι νόμιμο να λαμβάνονται αποφάσεις με 4 παρόντες.

“Χαμένος και όχι κερδισμένος”

«Ουδέποτε πήρα αποζημίωση οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο στο οποίο απασχολήθηκα σημείωσε ο  Θεολόγος Καλαϊτζής» αφήνοντας αιχμές για τον Χρήστο Πούλιο και την εργασία του στη ΣΕΚΑΠ και τη ΒΙΟ ΑΒΕΕ, συμπληρώνοντας ότι «ο χαμένος και όχι ο κερδισμένος είμαι εγώ από την ενασχόλησή μου με την ΕΑΠΑΞ». Προσεγγίζοντας την όλη υπόθεση υπό το πρίσμα της πολιτικής σημείωσε ότι δεν δέχεται να κατηγορείται για ποινικές ευθύνες αλλά  «Πολιτικά μπορεί να κρίνει κάποιος αν έχω κάνει λάθη ή όχι. Όμως η ενασχόλησή μου με την πολιτική γίνεται με γνώμονα την προσφορά» επεσήμανε, αναφερόμενος και στους δημότες που απασχολήθηκαν κατά καιρούς στα στις εν λόγω εταιρίες.   

Η κατάσταση στην ΕΤΕΝΕΞ

Τα ετήσια έσοδα της ΕΤΕΝΕΞ που έχει σαν αντικείμενο την είσπραξη ενοικίων από το Ξενία, ανέρχονται σε 72.000 περίπου που καταβάλλονται από το 2006 και τα οποία στις τελευταίες χρήσεις, αντιστοιχούν με μικρές αποκλίσεις στις δαπάνες μόνιμου προσωπικού (2 άτομα) δίμηνων συμβάσεων (αδιευκρίνιστου αριθμού) και αποσβέσεων, εννοώντας ότι ο ισολογισμός της εταιρίας είναι οριακά κερδοφόρος η ζημιογόνος κάθε χρόνο. Ανέφερε ότι ήταν προς το συμφέρον του Δήμου να χρησιμοποιεί τα κέρδη της εταιρίας προκειμένου να απασχολεί με συμβάσεις πολίτες της Ξάνθης, ξεπερνώντας το σκόπελο του ΑΣΕΠ, προκειμένου αυτοί να εργαστούν σε διάφορες ανάγκες του Δήμου.

Το Δάνειο της ΕΑΠΑΞ

Σε ότι αφορά στην υπόθεση του δανείου της ΕΑΠΑΞ για το οποίο εγγυήθηκε  προσωπικά ως Διευθύνων Σύμβουλος ανέφερε ότι ήταν επιβεβλημένο να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση της εταιρία και να προβεί στην αγορά ακινήτου στην Παλιά Πόλη. Προανήγγειλε πάντως ότι θα αποσύρει σύντομα την εγγύησή του καθώς το υπολειπόμενο ύψος του δανείου υπερκαλύπτεται από την προσημείωση του ίδιου του ακινήτου που αγοράστηκε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr