Ψαρόσουπα από τη Βαλένθια

27 Μαρτίου 201022:00

psarosoupa_finalΜια εύκολη αλλά εντυπωσιακή ψαρόσουπα από την όμορφη Ισπανική πόλη.

Συστατικά συνταγής

  • 2 φρέσκα φιλέτα ψαριού ( πέρκα, γλώσσα, πεσκανδρίτσα, λαυράκι κα)
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα για γαρνίρισμα
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Σε μια βαθιά κατσαρόλα μαγειρεύουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο. Μετά από 8 λεπτά ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το κρασί, και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, νερό και 1 κουταλάκι αλάτι. Μόλις πάρουν βράση βάζουμε στην κατσαρόλα το ψάρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr