Φασόλια Σέρβικα

22 Μαρτίου 201022:00

fasolia-servikabigΈνα παραδοσιακό πιάτο από την Σερβία με όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις υπέροχες γεύσεις που χρειαζόμαστε!

Συστατικά συνταγής

  • 250 γρ. φασόλια ξερά
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 70 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. κρεμμύδια
  • 250 γρ. χοιρινό κρέας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.τ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Πλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα σε 1.5 λίτρο νερό, το οποίο καλό θα είναι να αλλάξουμε τουλάχιστον 1 φορά. Βάζουμε σε μια μεγάλη χύτρα τα φασόλια με το νερό στο οποίο μαλάκωσαν, ύστερα ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τις πιπεριές και το χοιρινό σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 90′. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Διάρκεια: 1 νύχτα να σταθούν τα φασόλα & 1 ώρα & 40 λεπτά μαγείρεμα όπως αναφέρει το www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr