Φόρμα ρυζιού με κοτόπουλο και τυρί κρέμα

27 Μαρτίου 201022:00

forma_ruzioy_final_copyΈνας γευστικός συνδυασμός υλικών από 2 διαφορετικές κουζίνες.

Συστατικά συνταγής

  • 600 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρά καρέ
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο + 2 κουταλιές της σούπας για γαρνίρισμα
  • 2 φλιτζάνια ρύζι Jasmine
  • 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας τρίμμα φρυγανιάς
  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το μπέικον. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το μπέικον και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να ενοποιηθεί η σάλτσα και προσθέτουμε το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βράζουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με το νερό και ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Αφαιρούμε το περίσσευμα της φρυγανιάς, τινάζοντας και αναποδογυρίζοντας τη φόρμα. Βάζουμε μία στρώση ρύζι στον πάτο της φόρμας και το πατάμε για να καλύψει καλά τη φόρμα. Απλώνουμε ρύζι και στα τοιχώματα της φόρμας και το πατάμε για να μείνει στη θέση του. Ουσιαστικά φτιάχνουμε μία θήκη. Γεμίζουμε το κενό με το κοτόπουλο κρατώντας 2-3 κουταλιές της σούπας για διακόσμηση. Τελειώνουμε απλώνοντας το υπόλοιπο ρύζι και πατώντας καλά για να καλύψει όλη τη φόρμα.

Ψήνουμε για ½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνος στους 180 βαθμούς. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και το μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστό.

  • Διάρκεια: προετοιμασία, μαγείρεμα και ψήσιμο 90 λεπτά περίπου όπως αναφέρει το www.lovecooking.gr

www.mpatzakidis.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr