Μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Τελευταίες εξελίξεις

20 Μαρτίου 201022:00

malia_antrasΤα μαλλιά με τη ποικιλία στο χρώμα, το μέγεθος, το σχήμα και την πυκνότητα των τριχών παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ανδρών και γυναικών.

Τα μαλλιά με τη ποικιλία στο χρώμα, το μέγεθος, το σχήμα και την πυκνότητα των τριχών παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση ανδρών και γυναικών.
Ως εκ τούτου μικρή ή μεγάλη απώλεια μαλλιών αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για προβληματισμό και κατά συνέπεια αγωνία για την επερχόμενη «φαλάκρα».
Η μέθοδος της μεταμόσχευσης έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια κι έχει βελτιώσει κάποιες λεπτομέρειες καθοριστικές για τη φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος.
Η κυριότερη αιτία της τριχόπτωσης είναι η κληρονομικότητα που ευθύνεται για το 95% της ανδρικής αλωπεκίας όπως επίσης και για τριχόπτωση σε εκατομμύρια γυναίκες.
Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει στο δυνάμωμα των εναπομεινάντων μαλλιών ή στην αναστολή της διαδικασίας της τριχόπτωσης για όσο χρόνο  αυτή χορηγείται. Η ανάκτηση όμως των χαμένων μαλλιών ή η απελευθέρωση από εγκατεστημένη φαλάκρα δεν είναι δυνατή παρά μόνο με χειρουργικές  τεχνικές από εξειδικευμένα ιατρικά χέρια .
Η μεταμόσχευση είναι η λύση που δίνει τα καλύτερα αισθητικά και με φυσικό τρόπο αποτελέσματα  καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί  τόσο, βελτιώνοντας  λεπτομέρειες  χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος.
Μαλλιά από τη πίσω επιφάνεια (ινιακή) του τριχωτού μεταφέρονται και εμφυτεύονται στις περιοχές που υπάρχει έλλειψη. Τα μαλλιά στο πίσω μέρος έχουν άλλο γενετικό κώδικα όσον αφορά την απώλεια τους από εκείνα στο εμπρός και για αυτό το λόγο θεωρείται βέβαιη η επιβίωση τους για όλη τη ζωή.
Από εκεί και πέρα ο χειρούργος πρέπει να είναι έμπειρος και γνώστης των λεπτομερειών και μυστικών επάνω σε διαφορετικές μεθόδους και τεχνικές για να δώσει το καλύτερο φυσικό και απόλυτα επιτυχημένο αποτέλεσμα ξεχωριστά για κάθε τύπο αλωπεκίας.
Η νεότερη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE είναι μια εκλεκτική  διαδικασία εντελώς ανώδυνη, κατά την οποία εφαρμόζεται μεμονωμένη αφαίρεση τριχοθυλακίων από τη δότρια  ζώνη με τα πιο λεπτά εργαλεία.
Δεν αφαιρείται τμήμα δέρματος (strip) και έτσι αποφεύγεται κάθε ορατή ουλή στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Είναι δυνατή πλέον  η επιλογή των τριχοθυλακίων ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου για το καλύτερο αποτέλεσμα . Ενδείκνυται σε μια ευρύτατη κλίμακα περιπτώσεων, ακόμα και σε άτομα που έχουν ξανακάνει μετεμφυτεύσεις ή διαθέτουν χαμηλή ελαστικότητα δέρματος.
Επιτυγχάνονται εντυπωσιακά φυσικοί σχεδιασμοί (hair line), μεγάλες πυκνότητες χωρίς σημάδια.  Η μέθοδος είναι ιδανική για τοποθέτηση θυλακίων και σε φρύδια  – ουλές – μουστάκι – φαβορίτες μετά από facelift κ.α.

Ρήγας Γεώργιος

Πλαστκός Χειρουργός

dietup.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr