curtain_petal_700

Άνοιξη στο σπίτι

24 Μαρτίου 201022:00

curtain_petal_700Μπορεί ο καιρός ακόμα να μην μας αφήνει να το νιώσουμε, αλλά όπως και να το κάνουμε βρισκόμαστε ήδη στον πρώτο μήνα της άνοιξης.

Η μέρα έχει μεγαλώσει αισθητά κι ο ήλιος πιο λαμπερός, μας βοηθάει ν’ αποχαιρετίσουμε την μελαγχολία του χειμώνα.

Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή, να φέρουμε κι εμείς με τη σειρά μας αυτό το κλίμα αλλαγής μέσα στο σπίτι μας και να το προετοιμάσουμε για να καλωσορίσει τα χαρωπά σημάδια της άνοιξης.

Πολύχρωμα μαξιλάρια

Είναι ένας αρκετά οικονομικός και εύκολος τρόπος για να δώσετε ζωντάνια σ’ οποιοδήποτε δωμάτιο. Μαζέψτε τα πιο σκούρα χειμερινά μαξιλάρια που είχατε εδώ κι εκεί μέχρι τώρα και προσκαλέστε την άνοιξη στο σπίτι σας με μερικά κίτρινα, πράσινα ή ροζ μαξιλάρια.

Ξαναβάψτε κάποιους τοίχους

Ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα των τοίχων, είναι ο πιο εντυπωσιακός τρόπος για να αλλάξετε το «κλίμα» σ’ ένα δωμάτιο. Μπορεί να σας φαίνεται βουνό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο φαντάζεστε και το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Διαλέξτε λοιπόν φωτεινά χρώματα κι ανανεώστε ριζικά το ”mood” κάποιων δωματίων.

Αλλάξτε τις κουρτίνες

Στα καταστήματα με είδη σπιτιού, θα βρείτε ελαφριά κι αέρινα υφάσματα που συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής κι έχουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Αντικαταστήστε λοιπόν τις χειμερινές σας κουρτίνες, δίνοντας στα παράθυρά σας πιο εξωτική και φωτεινή διάθεση.

Φρέσκα λουλούδια

Τα φρέσκα λουλούδια είναι ένα καθοριστικό σημάδι αναγέννησης της φύσης, γι’ αυτό γεμίστε το σπίτι σας με τέτοια μηνύματα. Το όφελος θα είναι διπλό !  Από τη μια πλευρά μόνο και μόνο η θέα των φρέκων λουλουδιών δίνει ζωντάνια στο χώρο κι από την άλλη το ευχάριστο άρωμά τους θα απλώσει στο χώρο τα χαρμόσυνα μηνύματα του ερχομού της άνοιξης.

Αλλάξτε καλύμματα

Εάν συνηθίζετε να καλύπτετε τα έπιπλά σας με καλύμματα ή ριχτάρια, μάλλον θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε. Διαλέξτε πιο ελαφριά και δροσερά υφάσματα, σε φωτεινούς χρωματικούς συνδυασμούς, επιδιώκοντας αρμονικές αντιθέσεις με τα χρώματα που κυριαρχούν στο χώρο.

Φέτος άλλωστε, είναι πολύ στη μόδα και οι floral επιλογές, οπότε ρίξτε και σ’ αυτές τις λύσεις μια ματιά. Μ’ αυτόν τον τρόπο  και με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, θα δώστε μια νέα εικόνα στο χώρο σας και θα ανανεώσετε ριζικά τα έπιπλά σας.

Μαζέψτε τα χαλιά

Τώρα πια που ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, τα χαλιά δεν είναι απαραίτητα, οπότε είναι καιρός να τα φυλάξετε για τον επόμενο χειμώνα.  Εάν τώρα τα δάπεδά σας, σας φαίνονται γυμνά και άχαρα, σας προτείνω να στραφείτε στις λύσεις που προσφέρουν – κι έχουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος – κάποια χαλιά από φυσικά υλικά, είτε από ψάθα που θα τα βρείτε σε πολύ όμορφες παραλαγές υφάνσεων, είτε από άλλα δροσερά, καλοκαιρινά υλικά.

Δωμάτιο με θέα

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνήθως σημείο αναφοράς για το σαλόνι ή το καθιστικό είναι το τζάκι, γύρω από το οποίο συνηθίζουμε να καθόμαστε για να απολαμβάνουμε τη θέα του και την ζεστασιά του.

Τώρα λοιπόν αλλάξτε τον προσανατολισμό του ενδιαφέροντος και στρέψτε το προς τα έξω, στην βεράντα ή στον κήπο, ανανεώνοντας ριζικά και την εικόνα του χώρου.

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr