polites20gia20tin20allagi

Χ. Πούλιος: Ακριβοθώρητα τα στοιχεία για ΕΑΠΑΞ-ΕΤΕΝΕΞ

20 Μαρτίου 201009:47

polites20gia20tin20allagiΠροσχηματική χαρακτηρίζει, εμμέσως, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος, την πρόσφατη δημόσια δήλωση του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη με την οποία προέτρεπε την αντιπολίτευση να ζητήσει την παροχή στοιχείων από τις ΕΑΠΑΞ-ΕΤΕΝΕΞ

Μετά τον τεράστιο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, εξ αφορμής της παραμονής του Θεολόγου Καλαϊτζή στη διοίκηση των δύο εταιριών του Δήμου ο συνδυασμός «Πολίτες για την Αλλαγή» απαντά εκ νέου στο Δήμαρχο Ξάνθης ο οποίος ανέφερε ότι τα μέλη της παράταξής του που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των εταιριών, μπορούν να ζητήσουν την παροχή εγγράφων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του Χ. Πούλιου η παροχή των εγγράφων έχει ζητηθεί κατ΄επανάληψη αλλά παρόλα αυτά οι δύο εταιρίες επιμένουν να μην παράσχουν  τα επίμαχα στοιχεία .

Μάλιστα την Παρασκευή ο επικεφαλής του συνδυασμού Χρήστος Πούλιος απέστειλε νέα επιστολή προς την ΕΤΕΝΕΞ (που διαχειρίζεται το ακίνητο του Ξενία) στην οποία επανέρχεται στο αίτημα του Π. Μιχαηλίδη ενώ παράλληλα ζητεί να πληροφορηθεί τους λόγους της καθυστέρησης στην παροχή των στοιχείων.

 Η ανακοίνωση του συνδυασμού Πολίτες για την Αλλαγή αναφέρει:

 «ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ η ενημέρωσή μας από την ΕΤΕΝΕΞ όπως και από την ΕΑΠΑΞ.» 

Μεταξύ όλων των άλλων φιλολογικού χαρακτήρα που περιέχονται στο δελτίο τύπου – δήλωση του Δημάρχου για όσα του καταλογίζουν οι «Πολίτες για την Αλλαγή», υπάρχει και η παρακάτω .υπενθύμιση, ως απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων:  
“Θυμίζω δε στην αντιπολίτευση και δη στην παράταξη του κου Πούλιου, ότι έχει σε κάθε νομικό πρόσωπο, συμβούλους ή μέλη του συνδυασμού του, που είχαν και έχουν πρόσβαση σε όσα στοιχεία ζητούν, που συμμετείχαν και συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων, τον παραπέμπω δε εκεί για να ενημερωθεί καλύτερα”.

Είμαστε, λοιπόν, στη δυσάρεστη θέση να τον πληροφορήσουμε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ότι η ενημέρωσή μας (δηλαδή των εκπροσώπων μας, μελών ΔΣ, Π.Μιχαηλίδη και Μπ.Πατσίδου) τόσο από την ΕΤΕΝΕΞ όσο και από την ΕΑΠΑΞ επιμένει να προσκρούει σε εμπόδια (καθυστερήσεις, αναβλητικότητα, αποκρύψεις, κ.ο.κ). Γιατί άραγε; Τόσο ακριβοθώρητα να είναι;; Τα στοιχεία;;;

Προς τούτο και η εκ νέου παρέμβαση του επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή» κου Χ.Πούλιου προς την ΕΤΕΝΕΞ για τη χορήγηση στοιχείων που είχε ζητήσει ο εκπρόσωπός μας κ.Μιχαηλίδης και ακόμα να του δοθούν. Το αυτό ισχύει και στην ΕΑΠΑΞ. “

Η επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής του Συνδυασμού προς Εταιρεία Εκμετάλλευσης Νέου Ξενία-Τουριστικές-Ξενοδοχειακές  Επιχειρήσεις Δήμου Ξάνθης Α.Ε αναφέρει:

Επειδή η εκ μέρους σας διεκπεραίωση του προφορικού αιτήματος του κου Παναγιώτη Μιχαηλίδη, μέλους ΔΣ της ΕΤΕΝΕΞ, για χορήγηση αντιγράφων των:
1.     πρακτικών αποφάσεων ΔΣ της ΕΤΕΝΕΞ
2.     παραστατικών εισπράξεων & δαπανών της ΕΤΕΝΕΞ

παρουσιάζει μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, σας ζητώ να αιτιολογήσετε την αναβλητικότητα στη χορήγηση των στοιχείων (αναμένονταν να παραδοθούν το αργότερο την Τετάρτη 17 Μαρτίου στον κ.Μιχαηλίδη) και να μου χορηγήσετε άμεσα τα αντίγραφα των πρακτικών των συνεδριάσεων και αποφάσεων ΔΣ της ΕΤΕΝΕΞ και των παραστατικών εισπράξεων και δαπανών της ΕΤΕΝΕΞ.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr