Εισβολή νοσηλευτών στο Υπουργείο Υγείας και συνάντηση με την Υπουργό

19 Μαρτίου 201012:41

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στον κλάδο της Υγείας. Εκτός από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του ΕΣΥ με τις εφημερίες και τις οφειλές του Δημοσίου απέναντί τους, φαίνεται ότι μια συνδικαλιστική οργάνωση των Νοσηλευτών διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες και επιλέγει σκληρότερη στάση έναντι της πολιτείας για την ικανοποίηση των αιτημάτων των νοσηλευτών.

Πρόκειται για την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), η οποία πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 18 Μαρτίου. Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας, όπου οι απεργοί νοσηλευτές εισέβαλαν στο κτίριο και συναντήθηκαν τελικά με την Υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Όπως ανέφεραν, το γεγονός ότι επί 5 μήνες η ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά τους για συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας τους, καθώς επίσης και η επίκληση φορτωμένου προγράμματος προκειμένου να μην συναντήσει την αντιπροσωπεία τους, εξόργισε τους διαδηλωτές που αποφάσισαν να δράσουν δυναμικά.

Οι  εκπρόσωποι της ΠΑΣΟΝΟΠ συνάντησαν τελικά την Υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την Υφυπουργό Φώφη Γεννηματά και τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Δημόπουλο σε τεταμένο κλίμα. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των νοσηλευτών οι εξαγγελίες της Υπουργού για προσλήψεις, υπαγωγή του επαγγέλματος του Νοσηλευτή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά καθώς και διατήρηση των κονδυλίων για υπερωρίες δεν έπεισαν τους νοσηλευτές ενώ σε ότι αφορά στη μισθολογική πολιτική, παρέπεμψε στη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Όπως ανέφεραν «τα όσα σήμερα ακούσαμε από τα χείλη της Υπουργού, δε διαφέρουν σε τίποτα απ’ αυτά για τα οποία πριν έναν ακριβώς χρόνο ο προκάτοχός της κ. Αβραμόπουλος δημόσια ¨δεσμευόταν¨. Τα γεγονότα αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη συνάντηση, της προηγούμενη εβδομάδα, της Υπουργού με εκπροσώπους της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος οι οποίο είχαν αποχωρήσει με χαμόγελα εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την κατανόηση των αιτημάτων τους. Η διαφορά αυτή αντικατοπτρίζει, σύμφωνα με τις ενδείξεις, την τελείως διαφορετική αντιμετώπιση της κατάστασης από τους συγκεκριμένους συνδικαλιστές που διαφοροποιούνται αισθητά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr