stylianidis20dimarxos201

Δήμαρχος για ΕΑΠΑΞ: Θα απαντήσω μόνο στο Δημ. Συμβούλιο

18 Μαρτίου 201016:15

stylianidis20dimarxos201Την απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη προκάλεσε η τελευταία ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για το ζήτημα της ΕΑΠΑΞ και της ΕΤΕΝΕΞ με τους «Πολίτες για την Αλλαγή» να ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τα τεκταινόμενα στις δύο εταιρίες.

Αν και δεν το συνηθίζει ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να εκδόσει γραπτή δήλωση για το ζήτημα, στην οποία υπεραμύνεται των επιλογών του χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες ενώ υποστηρίζει ότι η απάντησή του στα ερωτήματα και της αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να δοθεί έξω από το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έχει επιφυλαχθεί να το πράξει. Παράλληλα ασκεί έντονη κριτική στο Χρήστο Πούλιο και το συνδυασμό του αποδίδοντας της πρόσφατες κινήσεις σε προσπάθεα συγκάλυψης της απουσίας προτάσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

 Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:«Ο Δήμαρχος Ξάνθης ως πρόσωπο και ως θεσμός δεν μπορεί να κατευθύνεται ούτε από δημοσιεύματα, ούτε από επιθυμίες πολιτικές ή προσωπικές κάποιων.

Ως Δημοτική Αρχή, λειτουργούμε με πρόγραμμα και στρατηγική προς όφελος των δημοτών μας και μόνο. Όμως, η πλευρά της αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να καλύψει το δικό της πολιτικό κενό απέναντι στην κοινωνία, μη έχοντας ουσιαστικές προτάσεις και θέσεις για τα ζητήματα του τόπου, προσπαθεί και ακολουθεί δημοσιεύματα που έχουν άλλο στόχο από τον πραγματικό.

Ως Δήμαρχος, δήλωσα προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θέματα σοβαρά, που απαιτούν εμπεριστατωμένες απαντήσεις, θα απαντηθούν τότε που ο Δήμαρχος κρίνει ότι πρέπει να συμβεί αυτό. Σε καμία περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι η πολιτική αρένα, στην οποία ο καθένας θα λέει ότι θέλει, όπως θέλει και μόνο για να βρίσκεται στην πολιτική επικαιρότητα. Θυμίζω δε στην αντιπολίτευση και δη στην παράταξη του κου Πούλιου, ότι έχει σε κάθε νομικό πρόσωπο, συμβούλους ή μέλη του συνδυασμού του, που είχαν και έχουν πρόσβαση σε όσα στοιχεία ζητούν, που συμμετείχαν και συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων, τον παραπέμπω δε εκεί για να ενημερωθεί καλύτερα.

Γνωρίζω ότι οι επόμενες ημέρες και μέχρι τις εκλογές, θα είναι έντονες από πολιτικής άποψης και η αντιπολίτευση, στερούμενη λόγων και προτάσεων θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου Ξάνθης, εκμεταλλευόμενη και την υπάρχουσα οικονομική κρίση, διογκώνοντας περισσότερα τα γεγονότα, επενδύοντας στην ευαισθησία του πολίτη. Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο τους. Για εμάς, πολιτική δεν είναι πυροτέχνημα, δεν είναι χόμπι.

 

Για εμάς η πολιτική είναι λειτούργημα προς όφελος όλων των Ξανθιωτών.

Αυτό τους ενοχλεί και εμείς αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όλα τα έργα, όλες οι δράσεις, δικαιώθηκαν και θα δικαιώνονται στο χρόνο. Τις απαντήσεις που ζητά όμως ο κ. Πούλιος και η παράταξή του, θα τις λάβουν στο δημοκρατικό πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου και μόνο.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr