pame

Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ για νοθεία στη ΓΣΕΕ

13 Μαρτίου 201016:47

pameΕπιστολή ΔΑΣ- ΓΣΕΕ για το εκτεταμένο κύμα νοθείας στο 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αναλυτικά αναφέρει:

 

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς :

·     το Προεδρείο της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-  ΔΑΚΕ- Α.Π.)

·      Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

 

Στις  18- 21 του Μάρτη του 2010 πραγματοποιείται στην Χαλκιδική το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Μέσα σε συνθήκες έντασης της αντεργατικής επίθεσης από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία επιβεβαίωσε το ρόλο της ως έμπιστου «εταίρου» στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου», βάζοντας πλάτη στο πέρασμα βαθιά ταξικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στο επικίνδυνο για την εργατική τάξη ρόλο του, ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός μετέρχεται όλα τα μέσα. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα κρούσματα εκτεταμένης νοθείας που χαρακτηρίζουν τις εκλογές για το Συνέδριο που είναι σταγόνα στον ωκεανό, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ( ΔΑΣ ΓΣΕΕ) για μεθοδεύσεις που στόχο έχουν την αλλοίωση της βούλησης των εργαζομένων και των πραγματικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΔΑΣ και κατ’ επέκταση όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπροστά στο εκτεταμένο κύμα νοθείας που παρατηρείται σε δεκάδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που ως γνωστό κρίνουν τους συσχετισμούς στο Συνέδριο, σας θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένες από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις νοθείας σε επίπεδο δευτεροβάθμιων οργανώσεων που πραγματικά «βγάζουν μάτια»

·        Η ΟΜΥΠΑΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφάλειας Ελλάδας) όχι μόνο τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο 33ο Συνέδριο δε σεβάστηκε για «καθαρές»εκλογές στα σωματεία της, αλλά συνεχίζει να παρουσιάζει ανύπαρκτα Σωματεία με χιλιάδες ψηφίσαντα μέλη. Στο 34ο Συνέδριο προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπέρα. Η εκπροσώπηση των Σωματείων δεν γίνεται πλέον με συνέλευση εργαζομένων, ψηφοφορία κ.λ.π., όπως όλες οι Οργανώσεις αλλά με υπεύθυνες δηλώσεις των Σωματείων της. Η συγκεκριμένη Ομοσπονδία φέρνει 12 αντιπροσώπους στο 34ο Συνέδριο !!!

·        Στην Πανελλαδική Ναυτική Ομοσπονδία ο Νόμος 1264 για ένα ακόμα Συνέδριο δεν ισχύει όπως δεν ισχύει και το Καταστατικό  της ΓΣΕΕ . Το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει επιβάλλει άλλους νόμους στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

·        Σας είναι επίσης γνωστό ότι τα εκφορτωτικά σωματεία στέλνουν αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα (Ε.Κ.) με ψηφίσαντα μέλη ακόμα και με μονοψήφιο αριθμό και όχι με μέτρο τους 100 ψηφίσαντες που ισχύει για τις υπόλοιπες Οργανώσεις.

·        Στην ΟΣΠΑ με 4.312 ψηφίσαντες εκλέγει 4 αντιπροσώπους και όχι 5 όπως λένε τα χαρτιά σας.

·        Στο Ε.Κ.Δράμας. Το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (ΣΟΦΤΕΞ)   έχει κλείσει από το 2002. Οι εργαζόμενοι έχουν απορροφηθεί σε διάφορα προγράμματα σε Δήμους, Νομαρχίες κ.α. Τα Σωματεία που υπήρχαν στην ΣΟΦΤΕΞ φέρεται να πήραν μέρος και ψήφισαν στο τωρινό Συνέδριο  του Εργατικού Κέντρου. Το Σωματείο της ΔΕΥΑ και το Σωματείο μέλος του των Υπαλλήλων Οδηγών Δράμας έχουν ψηφίσει και από τις Ομοσπονδίες τους.  Το Εργατικό Κέντρο Δράμας εκλέγει 3 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ.

·        Στο Ε.Κ. Κιλκίς ψήφισαν το Σωματείο Εργαζομένων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ με 536 εργαζόμενους ψηφίσαντες, το κλαδικό  Καπνεργατικό Κιλκίς με 542 μαζί με άλλα 2- 3 μικρότερα. Τα ίδια Σωματεία έχουν ψηφίσει μέσα σε λίγους μήνες και στην διασπαστική  Ομοσπονδία Καπνεργατών υπαλλήλων με ψηφίσαντα μόνο τα 2 πρώτα Σωματεία 516 και 934 εργαζόμενοι (είχαν κάνει εκλογές)  εκλέγοντας 2 αντιπρόσωπους από το ΕΚ Κιλκίς και 2 αντιπρόσωπους από την «Ομοσπονδία».

·        Το Ε.Κ. Τρικάλων. Προκλητικά παρουσιάζει 5 Σωματεία Οικοδομικά με 4.056 μέλη σχεδόν όλους τους ψηφίσαντες και οικονομικά εντάξει !! Μόνο ένα  από τα Σωματεία είναι υπαρκτό και είναι γραμμένο στην Ομοσπονδία τα υπόλοιπα είναι κατασκευασμένα, είναι στα χαρτιά . Επίσης πρόκληση αποτελεί για άλλη μια φορά το Περιφερειακό Σωματείο Υπαλλήλων Τρικάλων με 720 ψηφίσαντες ανεξαρτήτου κλάδου παραγωγής. Το Ε.Κ. Τρικάλων “εκλέγει” 6 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

·        Το Ε.Κ. Φθιώτιδας για να εκλέξει έναν ακόμη αντιπρόσωπο επέτρεψε να ψηφίσουν το Σωματείο Πρακτικών Μηχανικών θερμαστών μαζί με το Σωματείο ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΩΝ που ήδη είχαν ψηφίσει στην Ομοσπονδία. Το Εργατικό Κέντρο εκλέγει 5 συνέδρους !!.

·        Το Ε. Κ Φαρσάλων . Το εργοστάσιο όπου παρουσιάζει το  μεγαλύτερό του Σωματείο το ΕΚΒΕ (κλωστοϋφαντουργία) έχει αρκετά κάτω από 300 εργαζόμενους και παρουσιάζει 797 εγγεγραμμένους  και 539 ψηφίσαντες. Και ο αντιπρόσωπος του είναι ήδη εδώ και 2 χρόνια περίπου συνταξιούχος.

·        Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Ε.Κ.Καλαμπάκας όπου το Σωματείο ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΟ !! είναι φάντασμα.  Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που φαίνονται σαν ψηφίσαντες και έχουν ήδη καταθέσει πως ποτέ δεν ψήφισαν ούτε είναι καν μέλη έχει ακόμα και πεθαμένους από χρόνια ως ψηφίσαντα μέλη. Τα 2 ακόμα Σωματεία του Κέντρου η Ένωση Εκδοροσφαγέων και Σωματείο Φορτοεκφορτωτών έχουν ψηφίσει και στις Ομοσπονδίες τους.

·        Στην Βέροια το Σωματείο Ψύξης- Διαλογής Κονσερβοποιείας  που επαναδραστηριοποιήθηκε με δικαστικό διορισμό σε ελάχιστο χρόνο παρουσιάζει θεαματική άνοδο στη μαζικότητα με 2.440 εγγεγραμμένα μέλη και 2121 ψηφίσαντες. Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

Το Εργατικό Κέντρο Βέροιας μέσα σε λίγους μήνες έκανε ξανά εκλογές και τους 3 αντιπροσώπους τους έκανε 5.

·        Στην Ομοσπονδία Προσωπικού Αυτοκινητιστών ΠΟΥΠΑ. Το Σωματείο Υπαλλήλων Οδηγών Δράμας με 221 ψηφίσαντες είχε ψηφίσει και στο ΕΚ Δράμας. Επίσης το Σωματείο Οδηγών πάσης φύσεως Νομού Φθιώτιδας με ημερομηνία εκλογών 18/03/07 με 133 οικονομικά εντάξει μέλη και 70 ψηφίσαντες στο Εργατικό Κέντρο στην ΠΟΥΠΑ εμφανίζεται με 188 μέλη και 170 ψηφίσαντες στις ίδιες εκλογές!!!!

·        Στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας τα Σωματεία καθαριστριών Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα !! με 663 ψηφίσαντες και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με 570 ψηφίσαντες συνεχίζουν την νοθεία και περιφρονούν φαίνεται την νοημοσύνη όλων μας. Τα πραγματικά μέλη αυτών των Σωματείων είναι μερικές δεκάδες μόνο και όχι όσα παρουσιάζουν. Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας εκλέγει 4 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ.

·        Το Ε.Κ Καβάλας εντυπωσιάζει με την «μαζικότητά του» γι’ άλλη μια φορά, στο παρελθόν με τους 754 ψηφίσαντες μάγειρες και ζαχαροπλάστες γελοιοποίησε το συνδικαλιστικό κίνημα, τώρα άλλαξε ταχτική . Τα σκήπτρα τα παρέδωσε στους  εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Στο Δήμο Καβάλας 1091 εγγεγραμμένοι με ψηφίσαντα μέλη 818. Στο Δήμο Κεραμωτής στις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις 501 εγγεγραμμένοι, 501 ταμειακά εντάξει μέλη και 181 ψηφίσαντες. Το Σωματείο Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα Καβάλας με 551 εγγεγραμμένα μέλη, 551 ταμειακά εντάξει και 551 ψηφίσαντες !!. Το Εργατικό Κέντρο Καβάλα εκλέγει 7 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ!!!

·        Στο Εργατικό Κέντρο Κρεστενών. Το Σωματείο Φάντασμα Ξενοδοχοϋπαλλήλων με 468 ψηφίσαντα μέλη . Τα Κρέστενα έχει ένα Ξενοδοχείο με 46 κλίνες και ελάχιστους εργαζόμενους. Στην επαρχία υπάρχει Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων που ανήκει στο Ε.Κ. Πύργου.

·        Στην Καστοριά για να εκλέξει αντιπρόσωπο το Κέντρο πήρε μέρος Σωματείο με τίτλο και μέλη στις Επικοινωνίες – Μεταφορές και Ενέργεια !! (Τρεις κλάδοι σ’ ένα Σωματείο) μόνο και μόνο για τον αντιπρόσωπο. Το Σωματείο μέλος του ΕΥΔΕΑΚ επίσης έχει ψηφίσει και στην Ομοσπονδία του.

·        Επίσης σε πολλά Εργατικά Κέντρα παρουσιάζονται πολλά Σωματεία με τίτλο ΣΩΜΑΤΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ όπως στον Ε.Κ. Κατερίνης, Δράμας, Καβάλας, Καρδίτσας, κ.α. Σωματεία με τίτλους όπως Εργατών Υπαίθρου  ή Εργατών Γης , ή Εργατοϋπαλλήλων Επαρχιών Περιοχών κ.λ.π. Σωματεία με ακαθόριστους τίτλους που όλοι χωράνε. Αυτά τα Σωματεία  όχι μόνο είναι ανύπαρκτα και χωρίς καθόλου δράση αλλά τα δημιουργήσατε αποκλειστικά μόνο και μόνο για να  αλλοιώνουν τους συσχετισμούς. Το παράδειγμα των εργαζομένων στα Super Market όπου η εργοδοσία μαζεύει τα βιβλιάρια ασθενείας των εργαζομένων και φαίνονται όλοι ψηφίσαντες χωρίς να γνωρίζουν τίποτα είναι συγκεκριμένο. Το  Σωματείο Τροφίμων Syper Market της Αθήνας όπου εκπροσωπείται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι ένα τέτοιο παράδειγμα με 3.500 μέλη στα χαρτιά δείχνει το μέγεθος της νοθείας και ετοιμάζεται από τώρα για το επόμενο Συνέδριο και της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ . Είναι  Οργανώσεις αποκλειστικά  για την παραγωγή νόθων αντιπροσώπων .»

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr