pinakides

Απαντηση Δήμου για τις διαφημιστικές πινακίδες

12 Μαρτίου 201007:48

pinakidesΑπάντηση για το θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που είχε θίξει σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Ανταμπούφης έδωσε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης ο οποίος αναφέρεται στις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με το Δήμο οι παράνομες πινακίδες ξηλώνονται από το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου ενώ όσες είναι τοποθετημένες βάσει κανονιστικών διατάξεων, ελέγχεται η σύννομη εγκατάστασή τους και γίνονται συστάσεις σε όσους έχουν την εκμετάλλευσή τους.

Τέλος σε ότι αφορά τις πινακίδες οδικής σήμανσης ο Δήμος αναφέρει ότι αντικαθίστανται σταδιακά ζητώντας τη συνδρομή των δημοτών για να επισημαίνονται όσες χρήζουν απομάκρυνσης ή αντικατάστασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης αναφέρει:

Ο Δήμος Ξάνθης, σε απάντηση δημοσιεύματος εφημερίδας της πόλης μας αλλά και παρέμβασης δημοτικού συμβούλου με σχετικό θέμα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, σας ενημερώνει ότι σχετικά με την παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων και την καταστροφή πινακίδων σήμανσης, φαινόμενα εξαιρετικά εκτεταμένα στην πόλη μας, απασχολούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, και συγκεκριμένα το γραφείο εσόδων και το τμήμα συντήρησης και έργων αυτεπιστασίας, προκειμένου να ελέγξουν, να περιορίσουν και να αποκαταστήσουν κατά το δυνατόν την απαράδεκτη κατάσταση αισθητικής ρύπανσης αλλά και σοβαρής επικινδυνότητας που προκαλείται δυστυχώς από δημότες μας.

Όσον αφορά στις διαφημιστικές πινακίδες, η τοποθέτηση των οποίων γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένες κανονιστικές διατάξεις, ελέγχεται και παρακολουθείται από το γραφείο εσόδων η σύννομη εγκατάστασή τους, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εντολές για την απομάκρυνσή τους στους ιδιώτες που ανέλαβαν την εκμετάλλευσή τους και ταυτόχρονα στο τμήμα συντήρησης, το οποίο ήδη έχει αποξηλώσει αρκετές απ’ αυτές.

Όσον αφορά στις πινακίδες σήμανσης καταγράφουμε σε καθημερινή βάση τις κατεστραμμένες και φθαρμένες και σταδιακά προχωρούμε στην αντικατάστασή τους, όπως πρόσφατα κάναμε στον Αστικό Συνοικισμό.
Ο Δήμος Ξάνθης παρακαλεί τους συνδημότες του όταν πέφτουν στην αντίληψή τους συγκεκριμένα σχετικά προβλήματα να ενημερώνουν τα αρμόδια παραπάνω γραφεία για την κατά το δυνατόν άμεση αποκατάστασή τους.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr