pame

Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ για την απεργία της Πέμπτης

9 Μαρτίου 201017:58

pameΑνακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Ξάνθης για την απεργία της Πέμπτης, η οποία αναφέρει

“Τα άγρια μέτρα που ψήφησε με την μορφή του κατεπείγοντος, τη Παρασκευή 5 Μάρτη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συνδρομή της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ στέλνουν στην κυριολεξία  την εργατική τάξη  στο εκτελεστικό απόσπασμα. Είναι μέτρα  που στοχεύουν στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με μονιμότητα και στην πορεία θα πάρουν και άλλα, ακόμα πιο σκληρά γιατί το κεφάλαιο ποτέ δεν θα σταματήσει να ζητά νέο αίμα από την εργατική τάξη.

Κανένας να μην πέσει θύμα  της μαύρης προπαγάνδας της κυβέρνησης ότι τα μέτρα θίγουν  μόνο το δημόσιο τομέα. Είναι παλιό κόλπο  η επιχείρηση διάσπασης της εργατικής τάξης για να πετύχουν το στόχο τους. Λίγοι είμαστε ευκολότερη λεία για τα σαγόνια τους.

Η αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες, η αύξηση της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης θα μεταφερθούν  από τη Δευτέρα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στα μανάβικα, στα εισιτήρια των πλοίων, των αεροπλάνων, των τρένων, των αστικών  και υπεραστικών λεωφορείων. θα γίνουν ακριβότερα τα φάρμακα, η υγεία, η παιδεία, το ενοίκιο κλπ. Αυτό σημαίνει χειροτέρευση της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Σημαίνει φτώχεια, ανέχεια, ανεργία, εξαθλίωση. Ο πόλεμος που εξαπέλυσαν  σημαδεύει συνολικά τα λαϊκά στρώματα, εργάτες, αγρότες αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες. Στοχεύουν να μας γονατίσουν, να μας φορέσουν αλυσίδες στα πόδια. Αυτό εξασφαλίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Λάθεψε όμως, μας βρίσκει πανέτοιμους, οι εργάτες δεν θα πάνε άκλαυτοι, όπως πιστεύει η κυβέρνηση, τα επιτελεία της, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός και οι άλλοι παρατρεχάμενοι.

Το ταξικό κίνημα επαγρυπνεί, είναι σε ετοιμότητα. Η Ομοσπονδία μας, το σωματείο μας, μαζί με όλο το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ προχωράμε σε απεργία την Πέμπτη 11 Μάρτη.

Καλούμε τους οικοδόμους όλου του Νομού Ξάνθης σε αυτή την ιστορική στιγμή, την ώρα ευθύνης, την ώρα του αγώνα, την ώρα που πρέπει να πούμε ΤΕΡΜΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, να ορθώσουν το ανάστημα τους, να απειθαρχήσουν στους εργοδότες, να παρακάμψουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες στα όργανα του εργατικού κινήματος, να καταδικάσουν τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ -ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, να εμπιστευθούν την δική τους δύναμη, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας την Πέμπτη.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΑΦΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11:00 πμ»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr