SIRIZA20SKETO

Μήνυμα αλληλεγγύης του ΣΥΝ για το σεισμό που χτύπησε την Τουρκία

9 Μαρτίου 201017:47

SIRIZA20SKETOΤο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας έστειλε στο κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας το παρακάτω μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης

«Αγαπητοί σύντροφοι και σφες,

Εκ μέρους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας σας εκφράζουμε την ειλικρινή μας θλίψη για το χθεσινό σεισμό που χτύπησε την χώρα σας αφανίζοντας δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Μοιραζόμαστε, Ελλάδα και Τουρκία, τον ίδιο γεωγραφικό χώρο και συχνά αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα από φυσικές καταστροφές. 

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ πιστεύει ότι παρόμοιες τραγωδίες θα πρέπει να γίνονται μαθήματα για το μέλλον.  Είναι απαραίτητο τα κόμματα μας να συνεργαστούνε, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο επίπεδο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για την προώθηση πολιτικών που να μπορούν να επανορθώνουν τα πλήγματα της φύσης που είναι απρόβλεπτα αλλά και πολιτικών που θα προστατεύουν, όσο γίνεται από τα αποτελέσματα φυσικών καταστροφών.

Για παράδειγμα,

  • πρέπει να συντονίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου για αμοιβαία μείωση των κονδυλίων για τον εξοπλισμό. Σε μια εποχή κρίσης και λιτότητας οι πόροι των χωρών μας πρέπει να πηγαίνουν σε κοινωνικές πολιτικές, σε αναπτυξιακές επενδύσεις με σεβασμό  στον άνθρωπο και την φύση και όχι στις τσέπες των εμπόρων όπλων.
  • πρέπει να συντονίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας για την μη-ανέγερση πυρηνικών εργοστασίων στην σεισμογενή περιοχή μας.

Είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να κτίσουμε καλύτερες γέφυρες πάνω από το Αιγαίο.

Παρακαλούμε να εκφράσετε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.»

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr