Ταϊλανδέζικο τηγανητό ρύζι

8 Μαρτίου 201022:00

tailandeziko_thganito_ruziΤαϊλανδέζικο τηγανητό ρύζι

Συστατικά συνταγής

  • · 250 γρ. ρύζι
  • · 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • · 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo
  • · 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • · 1 εκατοστό φρέσκια ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένη και λιωμένη
  • · 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • · 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • · 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • · 3-4 κουταλάκια ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • · 1 αυγό

Οδηγίες συνταγής

Βράζουμε ελαφρά το ρύζι. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το wok. Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε στο wok να γίνει πολύ λεπτή ομελέτα. Την αφήνουμε στην άκρη και την κόβουμε κομματάκια. Βάζουμε λάδι στο wok και ρίχνουμε το τζίντζερ, την πιπερίτσα και το σκόρδο. Σωτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, την ομελέτα και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ρύζι. Τηγανίζουμε για 3-4′. Αν το ρύζι αρχίσει να κολλάει, προσθέτουμε χυμό ανανά. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Διάρκεια: 35 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr