Πρώτο Όσκαρ για Τ. Μπρίτζες και Σ. Μπούλοκ

8 Μαρτίου 201017:23

tzef_bridgesΟ Τζεφ Μπρίτζες τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, το πρώτο στην πολύχρονη κινηματογραφική του σταδιοδρομία, για την ερμηνεία του ως μέθυσου τραγουδιστή της κάντρι, που τελικά βρίσκει τη λύτρωση, στην ταινία Crazy Heart.

Η Σάντρα Μπούλοκ τιμήθηκε με το πρώτο της Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της ως μητέρα στην ταινία The Blind Side, όπως αναφέρει το ΑΜΕΑ.

Στον αυστριακό ηθοποιό Κρίστοφ Βαλτζ απονεμήθηκε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του μοχθηρού Ναζιστή αξιωματικού στην ταινία Άδοξοι μπάσταρδοι. Βραβείο Β΄ Γυναικείου ρόλου πήρε η Μονίκ στην ταινία Η Μονάκριβη.

Η Κάθριν Μπίγκελοου έγινε η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία της The Hurt Locker, την ταινία που πραγματεύεται τον πόλεμο του Ιράκ μέσω της δράσης μίας αμερικανικής ομάδας εξουδετέρωσης ναρκών. Η ίδια ταινία βραβεύτηκε και με το βραβείο καλύτερης ταινίας

Βραβείο για καλύτερο σενάριο πήρε o Μάρκ Μπόαλ για την ταινία “The Hurt Locker”.

Η τρισδιάστατη ταινία Ψηλά στον Ουρανό πήρε το βραβείο Όσκαρ για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων.

 

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr