xanthi_xioni_apo_kalithea_1

Προβλήματα από το χιόνι στην Ξάνθη . Αλυσίδες στα ορεινά (Τελευταία ενημέρωση)

7 Μαρτίου 201023:27

xanthi_xioni_apo_kalithea_1Αρκετά προβλήματα δημιούργησε στην Ξάνθη, κυρίως στην Ορεινή Περιοχή, η χιονόπτωση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Δευτέρας σε όλο το Νομό.

To χιόνι έφτασε τους 5-15 πόντους στις περισσότερες περιοχές της ορεινής Ξάνθης με αποτέλεσμα να υπάρξουν χθες αποκλεισμοί δρόμων στο ορεινό οδικό δίκτυο. Με απόφαση του Νομάρχη Ξάνθης τα σχολεία της ορεινής Ξάνθης παρέμειναν κλειστά τη Δευτέρας ενώ το ίδιο αναμένεται να αποφασιστεί και για την Τρίτη. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όλοι όσοι κινούνται οι πρόκειται να κινηθούν στο δίκτυο της ορεινής περιοχής. 

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Νομαρχιακό Σύμβουλο Παναγιώτη Ταρενίδη τα συνεργεία της Νομαρχίας βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας επι ποδός και έχουν απελευθερώσει σχεδόν όλους τους δρόμους της ορεινής περιοχής. σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και τη ΔΣΕ. Σημείωσε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη καθώς ήδη ο σχετικός μηχανισμός ήταν προετοιμασμένος λόγω των προγνώσεων.

Η χιονόπτωση στην περιοχής της Σταυρούπολης ήταν ιδιαίτερα έντονη στο διάστημα από τι 03.30 μέχρι τις 05.30 της Δευτέρας. Όπως δήλωσε στο XanthiPress.gr ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης όλοι οι δρόμοι του Δήμου είναι ανοιχτοί ήδη από χθες. Προληπτικά το βράδυ έγιναν  ρίψεις αλατιού. Πρόβλημα πάντως παραμένει στην ορεινή περιοχή ο παγετός και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος σε πολλά σημεία του δικτύου.

Στην πόλη της Ξάνθης τα προβλήματα ήταν ελάχιστα. Όπως σημείωσε ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Κωνσταντινίδης μόνο στην περιοχή της Ιερατικής Σχολής, της Μορσίνης και της Παλιάς Χρύσας παρατηρήθηκαν προβλήματα  το πρωί της Δευτέρας που αντιμετωπίστηκαν άμεσα από συνεργεία του Δήμου. Δύο οχήματα-αλατιέρες βρίσκονται στην πόλη διαρκώς ενώ για οποιοδήποτε πρόβλημα οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλ. 2541070421.

Προβλήματα υπήρξαν με τον αποχιονισμο του δρόμου που οδηγεί στο Καζίνο Ξάνθης, όπου επιλήφθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας και εκφράστηκαν ανεπίσημα παράπονα για την καθυστέρηση του Δήμου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, το ίδιο σκηνικό θα διατηρηθεί και την Τρίτη ενώ μέχρι την Παρασκευή θα κοπάσουν οι χιονοπτώσεις αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Δεν αναμένεται πάντως να πέσει κάτω από το μηδέν μέσα στην πόλη της Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr