xanthi_paok_zagorakis

Αποκλιμάκωση με ΠΑΟΚ χωρίς φιλάθλους. Ώρα για ποδόσφαιρο.

26 Φεβρουαρίου 201007:44

xanthi_paok_zagorakisΑποφορτίζει, όπως φαίνεται, το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για τον αγώνα Ξάνθης-ΠΑΟΚ η γραπτή δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη ο οποίος ζητά από τους οπαδούς της ομάδας του να εναρμονιστούν με τη νομοθεσία και την επιθυμία της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και μην ταξιδέψουν στην Ξάνθη.

Η δήλωση που είναι προσεκτικά διατυπωμένη κρίνει ως ανεδαφική την πρόταση που περιελάμβανε η τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ για τα εισιτήρια του αγώνα, χαρακτηρίζει άδικη την απαγόρευση μετακίνησης και χαρακτηρίζει φιλική πόλη την Ξάνθη, στην οποία δεν θα έπρεπε να συμβούν  άσχημα γεγονότα στο πλαίσιο του αγώνα.

Πάντως με όλη την φιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από τον αγώνα και τον λογικό ενθουσιασμό των οπαδών του δικέφαλου για το ματς αυτό, ευνοημένη φαίνεται πως είναι η ομάδα της Ξάνθης καθώς το κλίμα έδρασε υπέρ της, συσπείρωσε τον κόσμο της, έστρεψε το ενδιαφέρον όλης της πόλης στο ματς και το μετέτρεψε σε ντέρμπυ, παρόλο που ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά βρίσκεται σε εξαιρετική τροχιά και είχε μεγάλο πλεονέκτημα. Το μόνο που έχασε η Ξάνθη είναι ίσως το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Εφόσον έχει εξαλειφθεί ο φόβος των επεισοδίων, υπολογίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων διαρκείας θα βρεθεί στο γήπεδο, βοηθούσης και της έλευσης του Νίκου Κεχαγιά στον πάγκο. Μετά από όλα αυτά, το κοινό ελπίζει ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του προέδρου της ομάδας και αναμένει το μεγάλο ματς, που θα παρακολουθήσει όλη η Ελλάδα. Aπομένει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί ώς αναφέρει η δήλωσή του και θα αποτρέψει – όπως έχει τη δυνατότητα- τη μετακίνηση οπαδών.

 Η πλήρης δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη αναφέρει:

Αισθάνομαι άσχημα κάθε φορά που πρέπει να υποδείξω σε ελεύθερους πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους ποια συμπεριφορά πρέπει να ακολουθήσουν εν όψει ενός αγώνα της ομάδας μας. Μετά τα τελευταία γεγονότα κρίνω σκόπιμο να μοιραστώ με τον κόσμο του ΠΑΟΚ τις σκέψεις μου, σχετικά με τις μετακινήσεις οπαδών, καθώς έχουμε μπροστά μας έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας σε μια κοντινή και φιλική πόλη όπως είναι η Ξάνθη, με έντονο το ΠΑΟΚτσήδικο στοιχείο.

Δεν χωράει ο νους μου ότι προτιμούμε να διεξάγονται αγώνες σε άδεια γήπεδα, από τα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να βρίσκονται στις εξέδρες με ασφάλεια και σε φίλαθλα πλαίσια όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλαθλοι και των δυο αγωνιζόμενων ομάδων.

Η πρόσφατη σχετική υπουργική απόφαση μας αφαιρεί αυτό το δικαίωμα, να είμαστε δηλαδή υπεύθυνοι για τις εκδρομές των φιλάθλων μας, ευθύνη που δεν είχαμε πρόβλημα να αναλάβουμε. Ως εκ τούτου η μόνη λύση θα ήταν η κοινή λογική των παραγόντων να διαθέτουν εισιτήρια σε μεμονωμένους φιλάθλους και να συνεργάζονται προς τον κοινό στόχο της αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήδη θεωρώ ότι έγινε μεγάλη κουβέντα για το αυτονόητο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου πρεσβεύουμε τη λογική που θέλει το άθλημα και τον ποδοσφαιριστή τους πρωταγωνιστές σε ένα θέαμα για όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους.

Η ομάδα ανταποκρίνεται στο σχεδιασμό που έγινε και είναι κρίμα να σπαταλάμε διάθεση και ενέργεια για πράγματα που μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει θεσμικά να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία που εφαρμόζεται κατά γράμμα στους δικούς μας φιλάθλους. Μέχρι τότε καλώ τους φιλάθλους μας να μην αγνοήσουν την νομοθεσία, όσο άδικη κι αν τη θεωρούν, και να μη δώσουν το δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλευτεί το πάθος τους για τον ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει εμπόδια στην προσπάθεια της ίδιας της ομάδας.

Για ακόμη μια φορά θα πρέπει να ζητήσουμε από τους φιλάθλους μας να εναρμονισθούν με τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις, αλλά και την απόφαση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη να μην επιτρέψει τη διάθεση εισιτηρίων από εκδοτήρια του γηπέδου, και να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για την ομάδα.

Θόδωρος Ζαγοράκης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr