xanthi_paok_epeisodia

Δυναμίτισε το κλίμα η δήλωση Βούγια. Νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ

25 Φεβρουαρίου 201007:47

xanthi_paok_epeisodiaΔεν έχει αποφορτιστεί το κλίμα ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τον ΠΑΟΚ και την απαγόρευση μετακίνησης και σε αυτό συντελούν διάφοροι παράγοντες όπως η απροθυμία της διοίκησης της βορειοελλαδικής ΠΑΕ να αποτρέψει τους οπαδούς της από το να μετακινηθούν στην Ξάνθη.

Ταυτόχρονα, λόγω της κακής εμπειρίας, εκφράζονται φόβοι από τους φιλάθλους και τους επαγγελματίες της περιοχής για όσα πρόκειται να γίνουν το Σάββατο  με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Με μια υπενθύμιση της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει πριν από ένα μήνα για την διακοπή κυκλοφορίας των εισιτηρίων κάθε αγώνα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος απάντησε η Skoda Ξάνθη στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια. Ο θεσσαλονικιός πολιτικός με μια ανεξήγητη δήλωση δυναμίτισε το κλίμα ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα, καλώντας τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ταξιδέψουν στην Ξάνθη «μεμονωμένα», γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν εισιτήρια.

Και είναι ανεξήγητη καταρχάς, γιατί ένας Υφυπουργός καλεί οπαδούς να καταστρατηγήσουν την απόφαση του Υπουργείου του και, κατά δεύτερο λόγο, γιατί στέλνει χιλιάδες κόσμου σε έναν αγώνα για τον οποίο είναι σαφές εξαρχής ότι δεν υπάρχουν εισιτήρια και δεν πρόκειται να εκδοθούν. Ε επιστολή της η ΠΑΕ – με το γνωστό ύφος- καλεί τον Υφυπουργό ή οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο να αναλάβει εγγράφως την ευθύνη για οποιαδήποτε μετακίνηση οπαδών, ειρωνευόμενη ουσιαστικά τις τελευταίες δηλώσεις, καθώς καλεί τον υφυπουργό να υπογράψει κόντρα στην απόφαση του Υπουργού του.

 Αναλυτικά η επιστολή:

 “Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή :

ΞΑΝΘΗ, 24 Φεβρουαρίου 2010, Αριθ. Πρωτ: 115

1.Υφυπουργό Προστασίας του ΠολίτηΚο ΣΠΥΡΟ ΒΟΥΓΙΑ

2. Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κο ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟ

3. Γενικό Δ/ντή της SUPERLEAGUE Ko KOMNHNO ΠΑΤΡΙΚ

4. Αστυνομική Δ/νση Ξάνθης

Αξιότιμοι κύριοι,

Στις 20.01.2010, και μετά την απαγόρευση εκ μέρους της Πολιτείας της μετακίνησης των οπαδών, η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ είχε εκδώσει δελτίο τύπου με τις θέσεις της, οι οποίες έχουν τηρηθεί κατά γράμμα μέχρι σήμερα, και σας το παραθέτουμε:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις 20.01.2010

Μετά τα όσα έλαβαν χώρα στην αγωνιστική που πέρασε, που αφορούν στο γενικότερο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα και την μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών και μετά τις εξαγγελίες της πολιτείας, η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου:

1. Δεν θα διαθέσει εισιτήρια σε φιλάθλους των φιλοξενούμενων ομάδων.

2. Δεν θα διαθέτει από τα εκδοτήρια του γηπέδου της κανένα εισιτήριο.

3. Τους αγώνες της SKODA ΞΑΝΘΗ, μέχρι το τέλος της περιόδου, θα τους παρακολουθούν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της ομάδας μας και μόνον αυτοί.”

Eάν ο κος Βούγιας, μετά την θετική προσέγγιση που είχε στο θέμα στην χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, και η οποία επισυνάπτεται, ή η SUPERELEAGUE, ή έστω η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με έναν εκ των δύο ως άνω φορέων, αναλάβουν εγγράφως την ευθύνη της μετακίνησης των οπαδών προς της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, γιατί περί αυτού σαφώς πρόκειται, η SKODA ΞΑΝΘΗ θα εκδώσει 1.200 εισιτήρια που αντιστοιχούν στην Θύρα Δ των φιλοξενουμένων δωρεάν, τα οποία και θα παραδώσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να τα διαθέσει και αυτή δωρεάν στο φίλαθλο κοινό της.

Εάν παρόλα αυτά , κανένας από τους τρεις ανωτέρω φορείς δεν αναλάβει την ευθύνη, η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ δηλώνει ότι προτίθεται να αγωνιστεί στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, με την υποχρέωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η είσοδος να είναι δωρεάν για το φίλαθλο κοινό.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr