xanthi_paok_uyra_d

Μπλόκο της ΠΑΕ σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το βάρος στην αστυνομία

23 Φεβρουαρίου 201017:42

xanthi_paok_uyra_dΤην άρνηση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη συνάντησε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για χορήγηση εισιτηρίων του σαββατιάτικου αγώνα πρωταθλήματος με το δικέφαλο.

Στην καθιερωμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, ενώπιον εκπροσώπων της Super League και της Αστυνομικής Διεύθυνσης η ξανθιώτικη ΠΑΕ ενέμεινε στην τακτική που ακολουθεί μετά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και αρνήθηκε να εκδώσει μεμονωμένα εισιτήρια. Δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι κάτοχοι καρτών διαρκείας της ομάδας -όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ- καθώς και ένας αριθμός προσκλήσεων θα πάρουν θέση στη θύρα Α, πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Στη σύσκεψη, που παρακολούθησε το XanthiPress.gr μετείχαν οι Γιώργος Κασναφέρης και Νίκος Επιτρόπου από την πλευρά της Skoda Ξάνθης και ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης από την πλευρά του ΠΑΟΚ, συνοδευόμενοι από άλλους παράγοντες των δύο ομάδων. Τηλεφωνικά παρενέβη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ για να εξηγήσει τους λόγους της άρνησης. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ άσκησαν αφόρητες πιέσεις προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος οπαδών, συναντώντας την κάθετη αντίθεση της ΠΑΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης επιχείρησε νωρίτερα να μιλήσει με το μεγαλομέτοχο της ομάδας Χρήστο Πανόπουλο, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επιμένουν ότι παρά την απαγόρευση αρκετές χιλιάδες οπαδών του ΠΑΟΚ θα ταξιδέψουν στην Ξάνθη και «θα βρεθούν σε δυσάρεστη θέση αν δεν τους επιτραπεί η είσοδος». Υπάρχει πάντα ο φόβος, σε συνδυασμό με το κλίμα ενθουσιασμού που υπάρχει στη συμπρωτεύουσα η παρουσία χιλιάδων οπαδών έξω από το γήπεδο να αποτελέσει και πάλι ένα  είδος «εκβιασμού» ώστε  να μπουν χωρίς εισιτήρια, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές, όπως πέρυσι.

 Το βάρος στην Αστυνομία

Έτσι μοιραία το βάρος της ευθύνης  πέφτει στην Αστυνομία της Ξάνθης που ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την πρόσβαση στο γήπεδο, γεγονός που φαντάζει εκ προοιμίου αδύνατο με τα υπάρχοντα δεδομένα. Η επανάληψη όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια είναι και ο μεγαλύτερος φόβος των φιλάθλων της Ξάνθης, που είχαν απογοητευτεί έντονα από όσα διαδραματίστηκαν πέρυσι σε βάρος τους και απομακρύνθηκαν από το γήπεδο.  Αυτός είναι και ο πιο σοβαρός λόγος που η  ΠΑΕ είναι κάθετη στο θέμα των εισιτηριών από την πλευρά της θέλοντας να πείσει τους φίλους της ότι, σε ότι την αφορά, κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψει την παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ.

Η συζήτηση γύρω από μια προδιαγεγραμμένη εισβολή χιλιάδων οπαδών φαντάζει ως γεγονός απολύτως τραγελαφικό και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί. Για το λόγο αυτό το ζήτημα απασχολεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έγιναν και σχετικές δηλώσεις από το Σ. Βούγια. Το βάρος βρίσκεται στην Αστυνομία, όμως την κατάσταση μπορεί να εκτονώσει μόνο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εφόσον το επιθυμεί. Άλλωστε όλοι φαίνεται να έχουν λησμονήσει ότι πέρυσι που οι ποινές για επεισόδια οπαδών ήταν αυστηρές η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αρνήθηκε αυτοβούλως να πάρει εισιτήρια, παρότι δικαιούτο.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr