Αφιέρωμα στο Θέατρο – Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

22 Φεβρουαρίου 201018:14

ouiliam_saixphrΤο κινηματογραφικό και το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζουν ένα μεγάλο αφιέρωμα σε θεατρικούς συγγραφείς.

Σε εξαιρετικούς ερμηνευτές και σημαντικές παραστάσεις που μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη.

Σχόλια συζητήσεις και προβολές.

William Shakespeare

 Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Απρίλιος 1564 – 23 Απριλίου 1616) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές και θεατρικούς συγγραφείς.

Θεωρείται μια από τις κορυφαίες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου, ενώ τα θεατρικά του παίζονται έως σήμερα, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον. Ο Σαίξπηρ κατάφερε να χειριστεί με απόλυτη δεξιοτεχνία τόσο την κωμωδία όσο και το δράμα και την τραγωδία. Τα έργα του διαπνέονται από μία βαθειά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και παραμένουν επίκαιρα.Η επίδραση του, ειδικότερα στην αγγλική λογοτεχνία, θεωρείται τεράστια.

Πρόγραμμα ταινιών:

 Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00/  Τίτος / Titus

Ο Τίτος Ανδρόνικος ήταν Ρωμαίος στρατηγός. Η φιγούρα του ενέπνευσε τον κορυφαίο Βρετανό συγγραφέα, τον William Shakespeare να του αφιερώσει ένα ολόκληρο έργο του. Σύμφωνα με την ιστορία (της ταινίας) δύο ήταν τα μεγαλύτερα λάθη του Τίτου Ανδρόνικού. Το πρώτο ήταν ότι υποστήριξε τον Σατούρνικο για τη διαδοχή του αυτοκρατορικού θρόνου. Το δεύτερο λάθος του ήταν ότι αδίκησε την Tamora την βασίλισσα των Γότθων, σκοτώνοντας τον πρωτότοκο γιό της. Ο φόνος αυτός θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις οδηγώντας σε νέους φόνους καθώς η Tamora με τη βοήθεια των δύο γιών της και του εραστή της προσπαθούν να πάρουν εκδίκηση. Ο Τίτος Ανδρόνικος προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος τους καλεί σε ένα ξεχωριστό δείπνο…

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00/  Άμλετ

Αγορά μεταχειρισμένων. Ο Αμλετ, πρίγκιπας της Δανίας, επιστρέφει στη χώρα του, όταν ο πατέρας του πεθαίνει. Η μητέρα του, Γερτρούδη, έχει ήδη παντρευτεί το θείο του Κλαύδιο, που είναι και ο νέος βασιλιάς. Οι δυο τους πιέζουν τον Αμλετ να παντρευτεί γρήγορα την αγαπημένη του Οφήλια. Όμως του παρουσιάζεται το φάντασμα του πατέρα του και του λέει πως τον δολοφόνησαν η Γερτρούδη και ο Κλαύδιος. Ο Άμλετ πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα παραμείνει παθητικός ή αν θα πάρει την εκδίκηση του προκαλώντας μια τραγωδία.

titus

amlet

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr