othonas_manolis

Ασαφές το χωροταξικό για Καλλικράτη μετά τη σύσκεψη στην Ξάνθη

20 Φεβρουαρίου 201022:00

othonas_manolisΣε κλειστή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Ξάνθη, συζητήθηκαν οι προτάσεις των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο Καλλικράτης.

Η συνεδρίαση έγινε το Σάββατο και ολοκλήρωσε ένα κύκλο επαφών που είχε όλη την εβδομάδα στις πόλεις της περιοχής, ο Μανώλης Όθωνας, μέλος του πολιτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος για την περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις αρκετές διαβουλεύσεις που έχουν προηγηθεί η συζήτηση για το χωροταξικό σχεδιασμό των νέων Δήμων που θα προκύψουν από το σχέδιο Καλλικράτης στην περιοχή, δεν απασχόλησε αρκετά τη σύσκεψη καθώς η υπόθεση παραμένει ασαφής όσο δεν έχουν εκδηλωθεί οι προθέσεις του Υπουργού Εσωτερικών.

Παρότι, όμως, το χωροταξικό ζήτημα απασχολεί έντονα τα στελέχη και τις τοπικές κοινωνίες, εντούτοις στο πλαίσιο της διαβούλευσης αναδεικνύονται σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία, τους πόρους και την αυτονομία των νέων ΟΤΑ αλλά και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί την καινοτομία του σχεδίου, αλλά έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο, προσωρινά, λόγω των ζυμώσεων που γίνονται για τα όρια των νέων δήμων.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το περιεχόμενο της τοπικής διαβούλευσης και αναμένουν με ενδιαφέρον τις επόμενες πρωτοβουλίες του Υπουργείου που θα κάνουν πιο σαφές στους πολίτες, το σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr