kke201

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις αποδοχές των βουλευτών

18 Φεβρουαρίου 201019:18

kke201Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αποδοχές των βουλευτών.

«Το ΚΚΕ, του οποίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν έχει ψηφίσει τις αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών τα τελευταία χρόνια, τοποθετούμενο από θέση αρχής συμφωνεί στη μείωση των αποδοχών τους προτείνοντας αυτή η μείωση να είναι και μεγαλύτερη και μόνιμη.

Επίσης τονίζει ότι το πιο σοβαρό ζήτημα είναι η κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων, ώστε κάθε βουλευτής να παίρνει τη σύνταξη από το Ταμείο στο οποίο άνηκε πριν γίνει βουλευτής. Επίσης να καταργηθούν οι αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους σε εξεταστικές επιτροπές και άλλες δραστηριότητες του Κοινοβουλίου.

Ταυτόχρονα προειδοποιεί τον ελληνικό λαό να μη ξεγελαστεί από την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και άλλων να τον πείσουν ότι πρέπει να υποστεί τις οδυνηρές θυσίες που επιδιώκουν να του επιβάλουν. Την κρίση και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησε ο λαός, ούτε καθοριστικό ρόλο είχαν σε αυτά οι υψηλές αμοιβές των βουλευτών. Καθοριστική αιτία είναι η αμύθητη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου που είχε και συνεχίζει να έχει τη γενναιόδωρη κρατική στήριξη και την οποία υπηρετούν με την πολιτική τους τα αστικά κόμματα.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr