Ισπανικό ντιπ πατάτας

24 Φεβρουαρίου 201022:00

ispaniko_ntip_patatasΑυτή είναι μία παραδοσιακή συνταγή των Βάσκων. Μια διασταύρωση μεταξύ της σκορδαλιάς και του ανατολίτικου Hummus, με φύτρες σόγιας αντί των παραδοσιακών ρεβιθιών.

 

Συστατικά συνταγής

  • 500 γραμμάρια πατάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 540 γραμμάρια φύτρες σόγιας στραγγισμένες και ξεπλυμένες από κονσέρβα (βρασμένες αν είναι φρέσκιες)
  • 1/4 φλιτζανιού (50 ml) ελαιόλαδο
  • Φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

Οδηγίες συνταγής

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά τις πατάτες και το σκόρδο με νερό που τα καλύπτει. Μόλις πάρουν μία βράση μειώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 15 λεπτά. Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε ¼ φλιτζανιού (50 ml) από το υγρό που βράσανε. Λιώνουμε τις πατάτες και σκόρδο με το ειδικό εργαλείο. Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φύτρες σόγιας, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένας πολτός.

Προσθέτουμε τις πατάτες, το υγρό που βράσανε και το μαϊντανό. Αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, με κριτσίνια ή κουλουράκια ελιάς και καρότου.

  • Διάρκεια: παρασκευή 15 λεπτά, μαγείρεμα 20 λεπτά σύμφωνα με το lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr