Ωμός σολομός ψημένος σε μπύρα

24 Φεβρουαρίου 201022:00

solomos_se_mpuraΜια χαρακτηριστική Νορβηγική συνταγή με το φρέσκο σολομό να «ψήνεται» σε μια μαρινάτα από μπύρα.

 

Συστατικά συνταγής

  • 1 φιλέτο Σολωμού 750 γρ.

Για τη μαρινάτα

  • ¾ του φλιτζανιού νερό
  • ½ φλιτζάνι ξίδι
  • 500 ml μαύρη δυνατή μπύρα
  • 2 κουταλιές αλάτι
  • 5 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι κόκκους από μαύρο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλές ροδέλες

Οδηγίες συνταγής

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάτας και τα βάζουμε σ’ ένα σκεύος να πάρουν μια βράση.
Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε το φιλέτο του Σολωμού σε κύβους και το καλύπτουμε μέσα σ’ ένα μπολ με τη μαρινάτα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Διάρκεια: 15 λεπτά για το μαγείρεμα και 12 ώρες μαρινάρισμα σύμφωνα με το lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr